USD/CAD-prognos före jobbdata i USA och Kanada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on dec 3, 2021
  • USD/CAD-paret har varit i en stark hausseartad trend.
  • Den har stigit med mer än 4,5% från den lägsta nivån i oktober.
  • Vi förklarar vad vi kan förvänta oss före jobbdata från Kanada och USA.

Valutaparet USD/CAD höll sig stabilt på fredagsmorgonen när marknaden väntade på de senaste jobbdata från USA och Kanada. Paret steg också efter det senaste OPEC+-mötet. Den handlas till 1,2830, vilket är cirka 4,40% över den lägsta nivån i oktober i år.

Arbetsuppgifter i Kanada och USA

US Bureau of Labor Statistics (BLS) kommer att publicera de senaste jobbsiffrorna på fredag. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att landets ekonomi skapade mer än 543 000 jobb i november. Detta kommer att vara andra månaden i rad som ekonomin har lagt till mer än 500 000 jobb. Det blir en signal om att arbetsmarknaden går relativt starkt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Arbetslösheten väntas sjunka från 4,6% i oktober till 4,5% i november. Detta kommer att vara den lägsta siffran sedan pandemin startade. Det kommer också att vara ett tecken på att den amerikanska ekonomin upplever full sysselsättning, vilket händer när räntan faller under 5%.

Andra siffror från USA förväntas bli starka. Ekonomer ser att deltagandegraden stiger till 61,7% och lönerna stiger till 5,0%. Dessa siffror kommer några dagar efter att Federal Reserves ordförande antytt att banken kommer att börja strama åt sin penningpolitik.

USD/CAD-paret steg också före de senaste jobbsiffrorna i Kanada. Siffrorna förväntas visa att landets ekonomi lade till mer än 35 000 jobb i november efter att den ökade med 31 000 under föregående månad. Arbetslösheten väntas sjunka till 6,1%.

Samtidigt föll också den kanadensiska dollarn efter att OPEC+-medlemmarna avslutat sitt decembermöte. De bestämde sig för att fortsätta lägga till sina förnödenheter med cirka 400 000 fat. Detta ansågs vara baisse med tanke på att världen står inför utmaningen med Omicron-varianten.

USD/CAD prognos

USD/CAD

Fyra-timmarsdiagrammet visar att USD/CAD-paret har varit i en stark hausseartad trend de senaste veckorna. Den har stigit med mer än 4% från den lägsta nivån i oktober i år. Dessutom stöds paret av 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden. Det är också något ovanför den stigande trendlinjen som visas i blått.

Därför kommer USDCAD-paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar siktar på nyckelmotståndsnivån på 1,2900. Detta var den högsta nivån i september.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money