HealthEquity gick ned med 25% och tillkännagav sin tredje kvartalsrapport för 2021

By: Ruchi Gupta
on dec 7, 2021
  • Rapporterade 180 miljoner dollar i intäkter detta kvartal, vilket motsvarar en ökning på cirka en procent.
  • En nettoförlust på 5 miljoner USD, vilket motsvarar en minskning med 10%.
  • Rapporterade 61,1 miljoner USD justerad EBITDA.

HealthEquity Inc. (NASDAQ: HQY), en ledande HSA (hälsosparkonto) icke-bankdepå, sjönk med 25% och tillkännagav sina finansiella resultat för tredje kvartalet för 2021.

Hur känns toppledningen?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

HealthEquitys verkställande direktör och VD, Jon Kessler, sa att deras team hjälpte till att leverera ännu ett stabilt finansiellt kvartal med HSA-tillväxt. Företaget registrerade 151 000 nya HAS-försäljningar under tredje kvartalet. Mr Kessler sa:

”Utöver årets starka organiska tillväxt har vi tagit in 160 000 nya HSA från Fifth Third Bank under tredje kvartalet och 580 000 från Further i november för att starta vårt fjärde kvartal. HSA-medlemmar har lagt till nästan ytterligare 1 miljard dollar till sina HSA:er detta kvartal, och deras HSA-investeringar har vuxit avsevärt.”

VD:n hävdar att de förväntar sig att avsluta årets försäljningssäsong starkt och fortsätta att överträffa marknadstillväxten.

Ekonomiskt resultat

Företaget rapporterade 180 miljoner dollar i intäkter under det tredje kvartalet av detta räkenskapsår, vilket motsvarar en ökning på mindre än 1% jämfört med de 179 miljoner dollar de registrerade under samma kvartal föregående räkenskapsår.

Detta tredje kvartals intäkter inkluderade; 102,7 miljoner dollar i tjänsteintäkter, 49 miljoner dollar i förvaringsintäkter och 28 miljoner dollar i utbytesintäkter.

Bolaget noterade en nettoförlust på 5 miljoner USD, vilket motsvarar en utspädd aktie på 0,06 USD vardera. Och en nettoinkomst på 28,9 miljoner USD som inte följer GAAP. Den justerade EBITDA, rapporterade företaget, uppgick till 61,1 miljoner dollar för tredje kvartalet 2021, vilket var samma som det fick under samma kvartal föregående räkenskapsår.

HealthEquity rapporterade också 151 000 nya HSA-försäljningar under tredje kvartalet 2021, vilket var fler än de 104 000 som det registrerade under samma kvartal föregående räkenskapsår.

Företaget planerar också att slutföra sitt WageWorks-förvärv snart och har redan uppnått ungefär 75 miljoner dollar från det. Företaget räknar med att göra intäkter på cirka 750 miljoner dollar under det första kvartalet nästa räkenskapsår. Man räknar med att det kommer att vara runt 33 miljoner dollar och 36 miljoner dollar när det kommer till nettoförlust.

Hela högsta ledningen tror att det finns mycket mer kvar snart.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money