Terminix aktier hoppade 30% på tisdagsmorgonen: förklaras här

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on dec 14, 2021
  • Rentokil säger att de kommer att köpa Terminix för 6,7 miljarder dollar i kontanter och aktier.
  • Transaktionen förväntas slutföras under den bakre halvan av 2022.
  • Aktien i Terminix Global steg nästan 30% på tisdagsmorgonen.

Aktierna i Terminix Global Holdings Inc (NYSE: TMX) steg nästan 30% på tisdagen efter att Rentokil Initial plc (LON: RTO) sa att de kommer att köpa skadedjursbekämpningsföretaget för cirka 6,7 miljarder dollar i kontanter och aktier.

Rentokil värderade Terminix till 55 USD per aktie

Rentokil betalar 55 USD per aktie för att förvärva Terminix, vilket motsvarar en premie på 47% på var aktien stängde på måndag. Enligt det brittiska företaget kommer det att finansiera 20% av affären kontant medan resterande kommer att genomföras i aktier.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter slutförandet av transaktionen som förväntas under det bakre halvåret 2022 kommer 26% av det sammanslagna bolaget att vara under ägande av Terminix aktieägare.

Rentokil förväntar sig att de två företagen ska generera minst 150 miljoner dollar tillsammans i årliga nettokostnadssynergier före skatt i slutet av 2025. Utöver kompletterande styrkor och kapaciteter kommer det gemensamma företaget att ha ungefär 4,9 miljoner kunder. Rentokil-aktien tappade cirka 12% på tisdagen.

Terminix aktieägare att bestämma arten av avtalet

Förvärvet kommer också att se Rentokil lista ADRs (American Depository Receipts) på New York Stock Exchange. Terminix aktieägare har makten att förvandla det till en kontantaffär eller en totalaffär. I pressmeddelandet sa Rentokils vd Andy Ransom:

Kombinationen kommer att skapa en global ledare inom skadedjursbekämpning för kommersiella företag, bostäder och termiter. Det här är två mycket kompletterande företag med en liknande operativ handbok som fokuserar på att stödja människor att tillhandahålla enastående kundservice inom skadedjursbekämpning och hygien och välbefinnande.

Styrelsen på Terminix har enhälligt godkänt avtalet. Rentokil är på en förvärvsrunda och har nyligen köpt flera andra skadedjursbekämpningsföretag, inklusive Delta, Bain, Southern och Blue Chip.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money