Alla blickar på US Fed: vad är prissatt på marknaden?

Av:
Dec 16, 2021
Listen
  • Joe Terranova förklarar vad som kan hända om Fed inte är så hökaktig som marknaden förväntade sig.
  • Steve Weiss säger att snabbare nedtrappning och två räntehöjningar med början i maj prissätts på marknaden.
  • Degus Wright är övertygad om att Federal Reserve inte kommer att tillkännage något nytt.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Den amerikanska centralbanken förväntas vara hökisk när det gäller sina viktigaste politiska beslut som den kommer att meddela bara några minuter från nu. Men hur skulle marknaden reagera om Fed visar sig inte vara lika hökaktig?

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Tänk om Fed inte är lika hökaktig?

Copy link to section

Enligt Virtus Investment Partners Joe Terranova är hökism från centralbanken redan prissatt på marknaden. Men om styrelseordförande Powell väljer något annat kan det underblåsa en återhämtning under de kommande veckorna. På CNBC:s “Halftime Report sa han:

Om han är precis så hökaktig som marknaden förväntade sig, så kommer mycket av säljtrycket i marknadens eftersläpande över hela linjen att fortsätta, men uppåtöverraskningen finns där. Om ordföranden inte är lika hökisk, kommer marknaden att hålla här på 50-dagars MA, och du kommer att få ett trevligt snapback-rally under resten av året.

Å andra sidan säger Gilman Hill Asset Managements Jenny Harrington att en duvaktig Fed kan skrämma marknaden mer eftersom en implikation av det skulle vara att ekonomin är svagare än många förväntade sig.

Två räntehöjningar är inprisade

Copy link to section

Den amerikanska centralbanken på onsdag kommer sannolikt att avslöja planer på att minska i dubbelt så hög takt som tidigare angetts och två räntehöjningar nästa år, med början ungefär i maj, som båda, enligt Short Hills Capital Partners Steve Weiss, är prissatta på marknaden. .

Om de för de räntehöjningarna framåt mer, fler räntehöjningar, och man måste också titta på vad deras förväntningar är på inflationen, vilket också kommer att finnas i punktdiagrammet. Så det är faktorerna mer än vad Powell säger att du bör fokusera på.

Under samma intervju höll Degus Wright också med om att det knappast fanns något nytt som kunde komma från US Fed som en överraskning för marknaden.

USA Aktier & Fonder Industrier Makroekonomi Nordamerika Världen