Topp 3 amerikanska lyxvaruaktier för 2022

Av:
Dec 27, 2021
Listen
  • Amerikanska lyxvaruföretag är mindre än sina europeiska konkurrenter.
  • Branschen förväntas studsa tillbaka 2022.
  • Dessutom har för mycket välstånd redan skapats under de senaste två åren.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Lyxvarulager har gått bra under 2021 då efterfrågan på deras produkter har ökat globalt. Dessutom har mer välstånd skapats under de senaste två åren mer än någon gång i historien. Det beror på att de flesta tillgångar som kryptovalutor och aktier har ökat med hjälp av låga räntor. Den här artikeln tittar på de tre amerikanska lyxvaruaktierna att investera i.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Capri Holdings

Copy link to section

Capri Holdings (NYSE: CPRI) är ett av de största amerikanska lyxvaruföretagen. Det äger varumärken som Michael Kors, Jimmy Choo och Versace. Företaget har ett börsvärde på mer än 9 miljarder dollar och en årlig omsättning på mer än 542 miljoner dollar.

Capri Holdings aktie är en bra investering av flera skäl. För det första har den fart med tanke på att den har stigit med mer än 50% i år. För det andra äger företaget några av de mest kända varumärkena inom lyxsegmentet.

För det tredje växer den sin asiatiska verksamhet i relativt snabb takt. För det fjärde är det en relativt billig aktie med tanke på att företaget handlas till en multipel av 11. Slutligen ses företaget som ett bra förvärvsmål av sina större rivaler som Kering och LVMH.

Gobeläng

Copy link to section

Tapestry (NYSE: TPR) är en annan välkänd amerikansk lyxvaruaktie. Företaget äger populära varumärken som Kate Spade, Coach och Stuart Weitzman. Företaget har ett börsvärde på mer än 11 miljarder dollar och en årlig omsättning på mer än 5,7 miljarder dollar.

Det mesta av denna inkomst kommer från Coach följt av Kate Spade. Efter att ha gjort en stor förlust 2020 har företagets nettovinst studsat tillbaka i takt med att efterfrågan på dess produkter har ökat.

Tapestry-aktien har stigit med mer än 38% 2021 och det finns en möjlighet att det kommer att fortsätta att gå bra under de kommande åren. Det har en liten portfölj av varumärken som också ser stark digital tillväxt.

PVH Corp.

Copy link to section

Dess intäkter sjönk till mer än 7 miljarder dollar 2020 mitt i Covid-19-pandemin men det förväntas gå bra. Faktum är att den har stigit till mer än 8 miljarder dollar under de senaste 12 månaderna. Dess nettointäkter har också vuxit till mer än 503 miljoner dollar i år.

PVH-aktien har stigit med mer än 7% i år och förväntas gå bra när den globala ekonomin öppnar igen.

Aktier & Fonder