Proffs på Capital One: ”det finns mycket mer utrymme för uppsidan här”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 8, 2022
  • Capital One Financial Corporation avslutade 2021 med en vinst på 30%.
  • Pete Najarian förklarar varför han fortfarande ser aktien som billig.
  • Han gjorde ett hausseartat fall för COF på CNBC:s "Halftime Report".

Capital One Financial Corporation (NYSE: COF) hade en bra uppgång 2021, med aktien upp cirka 30%, men Pete Najarian är övertygad om att aktien kommer att göra ännu bättre i år.

Najarians kommentarer om CNBC:s ”Halvtidsrapport”

Enligt Najarian gör mixen av bank och kreditkort Capital One till ett bättre val för 2022 än Wall Street-bankerna. När han kommenterade ytterligare varför han gillar aktien på CNBC:s ”Halftime Report”, sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De gör allt rätt när det kommer till kreditkorten. Det fria kassaflödet finns där. Intäktsökningen är otrolig, och de gör bra ifrån sig på lånetillväxtsidan också. Så jag tror att det finns mycket mer utrymme för uppsidan i Capital One.

Najarian ser aktien som billig eftersom den handlas till ett pris-till-bokförhållande på 1,2 mot 2,0 för sådana som JPMorgan och Morgan Stanley. Capital One är fortfarande nere med cirka 15% från sin högsta augusti, vilket kompenserar för en fantastisk möjlighet att köpa den till rabatt, avslutade han.

Hans syn på ekonomi i allmänhet

Mitt i den pågående försäljningen av teknik med utsikterna att den amerikanska Fed kommer att bli mer hökisk än vad som tidigare indikerats, förbättras sentimentet kring ekonomi. Optionsmarknaden, enligt Najarian, signalerar att investerare förväntar sig mer uppsida i finanserna under de kommande veckorna.

Jag ser alternativpapper i XLF som är helt enormt. Och det är inte ultrakortsiktigt. De köper lite längre ut. De säger i princip att vi inte tror att det är en en och klar vecka. De letar efter ännu mer uppsida till slutet av februari.

En dag tidigare sa Lori Calvasina från RBC också att ekonomi var ett av de bästa valen för investerare att spela i miljön med stigande priser.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money