Är Porch Group undervärderat? Det tycker Berenbergs Justin Ages

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 13, 2022
  • Aktierna i Porch Group Inc har sjunkit 45% på mindre än två månader.
  • Berenberg's Ages ser det som en möjlighet att köpa aktien med rabatt.
  • Han förklarar varför han gillar Porch Group på CNBC:s "The Exchange".

Veranda Group Inc (NASDAQ: PRCH) har haft en tuff par månader med aktie ner ca 45% sedan den 16 november, som utgör en stor möjlighet att köpa den på en rabatt, säger Berenberg Justin tiden.

Ages kommentarer om CNBC:s ”The Exchange”

Enligt Ages är Porch ett smart val för investerare som är intresserade av att spela på bostadsmarknaden. Han angav sina skäl till varför han gillar aktien och sa på CNBC:s ”The Exchange”:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Jag tror att marknaden missförstår Porchs affärsmodell. Det är en fantastisk pjäs på bostadsmarknaden. Om du tänker på antalet människor som flyttar varje år, finns det en stor möjlighet. Och om någon som Porch kan göra flyttprocessen enklare så är det värt det.

Ages betygsätter företaget med huvudkontor i Washington till ”köp” med ett kursmål på 21$ per aktie som representerar en uppsida på mer än 45% härifrån. Porch debuterade på Nasdaq-börsen i början av 2020 till ett pris per aktie på cirka $10.

Porch Group förtjänar en högre multipel

Porch handlas för närvarande till en multipel av nära 4,5 men baserat på hans tillväxtförväntningar säger Ages att det är undervärderat och förtjänar att handlas till en multipel av runt 5,0. Han höll med om att det inte var lönsamt ännu men såg det inte som ett problem eftersom Porch investerar aggressivt i tillväxt för tillfället.

Om du tittar på deras utveckling, investerar de mycket i affärer. Så bruttomarginalen är låg. Men de är i förvärvsläge. De köpte ett stort försäkringsbolag, CSE Insurance Group, som förväntas stänga i mitten av 2022, vilket ger dem tillgång till den kaliforniska marknaden.

Porch köpte också American Home Protect för 38,6 miljoner dollar 2021. När företaget på 1,41 miljarder dollar saktar ner på investeringarna, tillade Ages, kommer dess bruttovinst att öka snabbt. Porch Group kommer att redovisa sitt kvartalsresultat i mars.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money