KB Home VD: ”vi förväntar oss en ROE på över 26% i år”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 13, 2022
  • KB Home rapporterade blandade resultat för sitt fjärde kvartal.
  • Husbyggaren förväntar sig upp till 7,6 miljarder dollar i intäkter i år.
  • Aktierna i det amerikanska företaget stiger med 5,0% i utökad handel.

KB Home (NYSE: KBH) sade på onsdagen att dess intäkter under fjärde kvartalet missade Street-uppskattningarna. Aktien steg fortfarande med 5,0% efter arbetstid på bättre än väntat resultat, tack vare en stark efterfrågan som kompenserade för störningar i utbudet.

Q4 resultat

KB Home sa att dess vinst kom in på 174,2 miljoner dollar, vilket motsvarar 1,91 dollar per aktie. Under samma kvartal förra året var vinsten maximerad till 106,1 miljoner dollar eller 1,11 dollar per aktie. Rörelseresultatet steg med 310 punkter till 12,8%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det Kalifornien-baserade företaget genererade 1,68 miljarder dollar i totala intäkter, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 40%. Enligt FactSet hade experter förutspått 1,77 dollar i vinst per aktie på 1,71 miljarder dollar i intäkter.

Andra anmärkningsvärda siffror

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar en ökning av nettoordervärdet med 12% jämfört med föregående år till 1,77 miljarder USD. Utgående orderstocksvärde och hemleveranser ökade med 67% respektive 28%, medan andelen annulleringar som andel av kvartalsvisa bruttoorder förblev oförändrad på 13%.

KB Homes helårsvinst och intäkter uppgick till 564,7 miljoner USD respektive 5,72 miljarder USD – båda över förra årets siffror. I resultat pressmeddelande, vd Jeffrey Mezger sa:

Även om driftsförhållandena 2021 var extremt utmanande, med brist på arbetskraft och störningar i leveranskedjan, tillsammans med kommunala och relaterade förseningar, förblev våra team motståndskraftiga i att arbeta igenom lösningar med våra handelspartner och leverantörer.

Framtidsutsikter

KB Home förutspår nu sina bostadsintäkter till mellan 7,2 och 7,6 miljarder dollar i år. Dess uppskattning för det genomsnittliga försäljningspriset ligger på upp till 490 000 USD mot 451 100 USD under räkenskapsåret 2021. Mezger sa:

Våra nästan 5,0 miljarder USD i eftersläpningsvärde och prognostiserade betydande ökning av antalet gemenskaper från år till år stöder betydande intäktsökning i år. I kombination med en meningsfull acceleration av vår rörelsemarginal som vi räknar med i år förväntar vi oss en ROE på över 26%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money