TransUnions krypto kommer nu att kontrollera kreditdata för kryptoutlåningsutrymmet

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi tar fitness och en hälsosam livsstil på stort allvar. På sin fritid simmar hon gärna, springer och lagar… Läs mer.
on jan 13, 2022
  • Kreditupplysningsföretaget kommer att använda Spring Labs digitala pass.
  • Konsumenterna kan nu se fram emot bättre räntor.
  • Regulatoriska hinder fortsätter att blockera DeFi-applikationer från att bli helt mainstream.

Institutioner som lånar ut kryptovaluta kommer nu att ha möjlighet att kontrollera kreditupplysningar. Till exempel kommer TransUnion (NYSE: TRU), ett stort konsumentkreditupplysningsföretag i USA, att göra det möjligt för konsumenter att ge blockchain-företag tillgång till sin personliga kreditinformation via ky0x Digital Passport från Spring Labs.

Kunder kommer nu att kunna få bättre räntor när de lånar från finansiella tjänsteföretag som finns på offentliga blockchain-plattformar, som Ethereum, när de tillhandahåller denna information.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nuvarande status quo

Kryptoinvesterare kan för närvarande låna pengar genom att sätta digitala tillgångar som BTC och ETH som säkerhet. Men nu när långivare kan kontrollera kreditvärdigheten för ett lån, kan de dock kunna bevilja lån utan att be om några som helst säkerheter.

Fler och fler stora finansiella tjänsteorganisationer har börjat ta del av den kryptovalutaboom som äger rum över hela världen. Till exempel har Fidelity Investments och Bank of New York Mellon Corporation meddelat planer på att erbjuda kryptovalutatjänster till institutionella kunder som hedgefonder och kapitalförvaltare.

Banker utanför USA, som Commonwealth Bank of Australia och Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, har börjat titta på de olika sätten de kan erbjuda sina kunder möjligheten att lagra och investera BTC och andra digitala tillgångar på.

Ökningen av decentraliserad finans (DeFi)

Marknaden för DeFi-tillgångar har vuxit mycket under de senaste åren. Det totala värdet av decentraliserade finansapplikationer på Bitcoin och Ethereum blockchain-plattformen steg från 20 miljarder dollar 2020 till nästan 200 miljarder dollar i november 2021, enligt finansanalytiker på JPMorgan.

Det decentraliserade finansområdet måste dock fortfarande möta många reglerande hinder innan det blir helt mainstream. JPMorgan analytiker sa:

Att genomdriva kontroller för att känna din kund och anti-penningtvätt är ett nödvändigt första steg, men en allmän uppfattning om att regleringar av naturliga skäl skulle vara mindre effektiva för DeFi kan visa sig vara ett stort hinder framöver när det gäller tillsynsmyndigheter som tillåter DeFi att övergå till mainstream .

Det digitala passet från Spring Labs innehåller för närvarande vet-din-kund- och penningtvättverifieringar efter att en användare har slutfört registreringsprocessen och fått igång sin digitala plånbok. Ingen personlig information delas offentligt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money