Denna gruvaktie kommer att överträffa S&P 500 2022

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 22, 2022
  • Jim Lebenthal säger att Cleveland-Cliffs kommer att överträffa riktmärket i år.
  • Han gav flera skäl till sin hausseartade hållning till CNBC:s "Halftime Report".
  • Aktien i gruvbolaget sjönk med mer än 25% i januari.

Aktien i Cleveland-Cliffs Inc (NYSE: CLF) sjönk med mer än 25% i januari, men Cerity Partners Jim Lebenthal är övertygad om att det är en aktie som kommer att överträffa jämförelseindexet S&P 500 2022.

Lebenthal försvarar sin hausseartade uppmaning till CNBC

Lebenthal höll med om att gruvbolaget sannolikt kommer att möta volatilitet i år men uttryckte förtroende för styrkan i dess grunder. På CNBC:s ”Halftime Report” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det är en aktie som före pandemin hade fyra gånger så mycket som S&P 500. Jag tror att den kommer att slå riktmärket kraftigt under nästa år, men med den typen av avkastning kommer volatilitet. Du kan inte få den avkastningen utan några hisnande dippar.

Lebenthals hausseartade samtal är särskilt intressant eftersom Cleveland-Cliffs redan hade ett fantastiskt 2021 som slutade med en uppgång på nära 50% i aktiekursen. I oktober säkrade det Ohio-baserade företaget en ny råvarukälla med ett förvärv på 775 miljoner dollar av Ferrous Processing & Trading Co.

Det finns mycket att gilla med Cleveland-Cliffs

Även på fredagen sa Intel att de kommer att bygga en datorchipanläggning för 20 miljarder dollar i Ohio som Lebenthal ser som en annan positiv katalysator för Cleveland-Cliffs. Han lade till:

Vissa människor kommer att säga att stålpriserna har sjunkit med 25% från de senaste topparna. Men kom ihåg att priserna på järnmalm sjunker med 40%, vilket betyder att marginalerna ökar och volymen ökar, eftersom bilar produceras och infrastrukturen förbrukas.

Andra anmärkningsvärda skäl till varför han är hausse på aktien inkluderar styrkan i företagets fria kassaflöde och det faktum att det är på väg att lansera ett betydande aktieåterköpsprogram. Företaget omsatte 8,68 miljarder dollar till en PE-multipel på 4,47.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money