ManTech-aktien steg 15% efter att ha förvärvats av Carlyle

Av:
maj 18, 2022
  • ManTech meddelar att de hade tecknat ett definitivt försäljningsavtal med Carlyle.
  • ManTechs styrelse godkände enhälligt affären, detta visar att även bolagets aktieägare röstar för.
  • ManTech International-aktien steg med 15% efter denna nyhet.

ManTech International Corporation (NASDAQ: MANT), en förstklassig leverantör av innovativa lösningar och teknologier för nationell säkerhet uppdragskritiska program, fick sina aktier att stiga med 15% efter att de meddelade att de hade tecknat ett definitivt försäljningsavtal med Carlyle (NASDAQ : CG), varvid det skulle förvärvas av det globala investeringsbolaget i en kontantaffär värd cirka 4,2 miljarder dollar.

Detaljer om avtalet

Enligt det definitiva köpeavtalet kommer aktieägare i ManTech att få 96 USD för var och en av sina aktier i kontanter, vilket motsvarar en premie på 32% till ManTech Internationals opåverkade stängningskurs på cirka 72,82 USD sedan den sista handelsdagen innan media bröt nyheten om potentiell strategisk process som företaget genomgick.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

ManTechs styrelse godkände enhälligt affären och detta rekommenderar att även bolagets aktieägare röstar för denna affär. Parterna i avtalet förväntar sig att slutföra denna affär under andra halvan av räkenskapsåret 2022. Naturligtvis under förutsättning av aktieägarnas godkännande och mottagande av nödvändiga myndighetsgodkännanden.

Aktieägare som innehar stamaktier som representerar 49,2% av utestående röstberättigade aktier har gått med på att rösta sina stamaktier till förmån för denna affär.

Vad säger ledningen?

Carlyles Aerospace & Government Services VD, Dayne Bird, sa:

Vi har alltid beundrat ManTechs orubbliga åtagande att stödja nationella säkerhetskunder och deras kritiska uppdrag genom differentierade möjligheter och tekniska lösningar. ManTechs duktiga medarbetare och ledarskap har byggt ett anmärkningsvärt företag med starka marknadspositioner över hela den federala regeringen.

Mr. Bird hävdade att de vill använda detta partnerskap för att utnyttja sina sektorsresurser och expertis för att påskynda innovationsprocesser och tillväxt, samt för att ge större värde till både anställda och kunder.

ManTech President, Chief Executive Officer och ordförande, Kevin Phillips, sa:

Efter en omfattande genomgång av strategiska alternativ, fastställde vår styrelse att denna transaktion ligger i våra aktieägares bästa intresse och ger dem det mest övertygande värdemaximeringsresultatet och erbjuder likviditet till en betydande premie.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money