VIDEO: Investera i DeFi | Tim Frost, VD för Yield App och Jon Deane, VD för Trovio

Av:
nov 8, 2022
Listen to this article
  • Yield App och Trovio har lanserat en $35M DeFi Fund
  • En mogen, portföljfokuserad strategi för att investera i DeFi
  • DeFi-miljön har förändrats drastiskt med Feds höjda räntor och fallande kryptopriser

Det har varit ett turbulent år på kryptovalutamarknaderna.

Men decentraliserade finanser marscherar vidare. Idag på Invezz-podden intervjuar vi Tim Frost, VD för Yield App (YLD), och Jon Deane, VD för Trovio.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Yield App är en sorts one stop shop kryptoplattform, medan Trovio är en hybrid kapitalförvaltare. Tillsammans ger därför Tim och Jon ett unikt perspektiv på investeringar i DeFi och krypto i stort. Tillsammans har Yield App och Trovio också precis meddelat lanseringen av en $35 miljoner DeFi Fund.

Vi tre pratar om vad som händer på marknaden i år, med tonvikt på portföljförvaltning. Termerna ”kapitalbevarande” och ”riskreducering” kastas runt – men hur är detta möjligt i en bransch där dagliga ljus kan suga ner 50%? Vi diskuterar denna gåta, såväl som de allmänna strategier som båda företagen följer.

Vi diskuterar även makro, och hur krypto passar in i allt detta. Både Tim och Jon har varit runt kvarteret (eller blockkedjan, borde jag säga) och har därför sett björncykler förut. Men hur skiljer sig denna, med tanke på att den kommer mitt i en tillbakagång i ekonomin i stort. Eftersom Bitcoin lanserades först 2009, vill jag alltid betona att detta är enastående i kryptotermer – digitala tillgångar har aldrig tidigare upplevt en bredare björnmarknad.

Ändå marscherar DeFi vidare – och vi diskuterar hur det klarade sig genom spridningskrisen som svepte in krypto tidigare i år. Celsius, Three Arrows Capital och många andra företag gick under, men detta var CeFi snarare än DeFi (som jag skrev om tidigare).

Men hur är det att investera i DeFi, en bransch där avkastningen är så viktig, medan räntorna stiger? Den här tiden förra året hade vi räntor i trad-fi på noll och skyhöga DeFi-räntor, men nu har vi Fed som snabbt höjer mot 5% medan DeFi har fallit rätt ner. Jon, Tim och jag pratar om hur detta har påverkat branschen.

Naturligtvis, med avsnittet inspelat mitt i FTX-kontroversen, eftersom CZ:s försäljningsorder av FTT skickar krusningar över branschen, kunde jag inte låta bli att få deras tankar om bara den senaste biten av galenskap i branschen.