USD/CNH, USD/CNY prognos när återhämtningen i Kinas ekonomi vacklar

Av:
May 16, 2023
Listen
  • USD/CNH och USD/CNY-paren hoppade på tisdagsmorgonen.
  • Kina rapporterade svagare fasta investeringar och detaljhandelssiffror än väntat.
  • Industriproduktionen växte i långsammare takt än väntat.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

USD/CNH- växelkursen drev uppåt efter den relativt svagare kinesiska ekonomiska statistiken än väntat. Den hoppade till 6,978, vilket var nära den högsta punkten sedan mars i år. Samma sak gäller med USD/CNY, som steg till 6,96. Onshore CNY och offshore CNH har hoppat med mer än 2% från den lägsta punkten i mars.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Kinas tillväxt vacklar

Copy link to section

Ett nyckeltema bland marknadsaktörer tidigare i år var att den kinesiska ekonomin skulle växa i snabb takt i år. Medan ekonomin återhämtar sig har tillväxten varit i en snabbare takt än tidigare väntat.

Data sammanställda av National Bureau of Statistics visade att investeringar i anläggningstillgångar steg med 4,7 % i april, mindre än medianuppskattningen på 5,5 %.

På samma sätt steg industriproduktionen med 5,6 % i april, lägre än de förväntade 10,9 %. Detta är en viktig siffra eftersom Kina i första hand är ett industriland. Produktionen steg med bara 3,6 % på årsbasis.

Ytterligare data visade att Kinas detaljhandelsförsäljning ökade med 18,4% från ett år tidigare och med 8,46% från mars. Analytiker förväntade sig en mycket snabbare återhämtning i detaljhandeln, med hjälp av både inhemska och turismköp. Siffrorna från år till år steg med tvåsiffriga siffror på grund av förra årets nedstängningar.

Kinas arbetslöshet är fortfarande påtagligt hög även efter att den sjönk från 5,3 % till 5,3 % i april. Därför, om denna trend fortsätter, kommer Kina sannolikt att växa i en långsammare takt än de planerade 5% i år.

Kina står inför många risker. Till exempel, den fastighetssektor som stöttat tillväxten under de senaste åren bara kryper. På samma sätt möter landet stark konkurrens inom tillverkningssektorn. Bara förra veckan visade data att Kinas konsument- och producentinflation föll till en tvåårig lägsta.

https://www.youtube.com/watch?v=Mi7NQHVfXkA

USD/CNH teknisk analys

Copy link to section
usd/cnh

USD/CNH-diagram av TradingView

Växelkursen USD till CNH hoppade till 6,967 på tisdagen efter den senaste ekonomiska statistiken från Kina. Det lyckades ta sig över nyckelmotståndspunkten på 6,9650, den högsta punkten den 1 maj. Vidare har paret hoppat över 25-dagars och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA).

6,9650 nivån var ovansidan av koppen och handtagsmönstret, vilket vanligtvis är ett hausseartat tecken. Därför finns det en sannolikhet att USD/CNH-priset kommer att fortsätta att stiga när köpare siktar på den viktigaste motståndspunkten på 7 000. Om detta händer kommer USD/CNY-paret också att hoppa på grund av den nära korrelationen.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

CNY USD Forex