Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

USD/MXN-prognos: Mexikansk peso skjuter på alla cylindrar

Av:
Jun 9, 2023
Listen
  • USD/MXN-paret sjönk till den lägsta nivån sedan 2016.
  • Mexikos inflation har sjunkit till 2021 års lägsta.
  • Nearshoring har lett till en högre efterfrågan på den mexikanska peson.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Den mexikanska peson fortsatte sitt obevekliga rally den här veckan när investerare hejar på utvecklingen av den mexikanska ekonomin. Växelkursen USD/MXN sjönk till den lägsta nivån 17,37, den lägsta sedan april 2016. Medan de flesta tillväxtmarknadernas valutor faller, har den mexikanska valutan hoppat med 32% från sin lägsta nivå sedan pandemins låga nivåer.

Mexikos ekonomi går bra

Copy link to section

Den mexikanska ekonomin går bra, inflationen och arbetslösheten faller. Data som publicerades på torsdagen visade att den totala konsumentinflationen i Mexiko sjönk till -0,22% i maj efter att ha fallit med -0,02% föregående månad. På årsbasis sjönk inflationen från 6,25 % i april till 5,84 %, den lägsta nivån sedan augusti 2021. Inflationen har sjunkit varje månad efter att ha nått en topp på 8,70 % 2022.

Den mexikanska arbetsmarknaden har hållit sig ganska bra, hjälpt av den ökande nearshoring i landet. Nearshoring är en strategi där företag flyttar från Kina till Mexiko när spänningarna med USA ökar. Denna strategi har sedan skapat en enorm efterfrågan på den mexikanska peson eftersom de flesta av dessa företag kommer med dollar.]

Flera välkända företag har meddelat planer på att skapa en bas i Mexiko. Till exempel bygger Tesla en gigantisk fabrik i landet. Andra biltillverkare som GM och Ford utökar också sina fabriker i Mexiko.

Därför tror analytiker att Banxico, landets centralbank, inte kommer att ha något behov av att höja räntorna under de kommande månaderna. I maj beslutade banken att lämna räntorna oförändrade på 11,25 %. Tjänstemännen vidhöll att tt kommer att vara nödvändigt för att hålla räntorna höga ett tag.

Den största risken för Mexiko är att den amerikanska ekonomin bromsar in. Detta är viktigt eftersom Mexiko tjänar mest pengar från USA.

USD/MXN teknisk analys

Copy link to section

USD/MXN-diagram av TradingView

Växelkursen USD till MXN har varit i en stark baisseartad trend efter att ha nått en topp på 25,77 2020. I år har paret sjunkit under den viktigaste stödnivån på 19,42, den lägsta nivån den 23 maj förra året. Det har sjunkit under alla glidande medelvärden och stödet vid 17.42 (Juli 2017 som låg).

Relative Strength Index (RSI) närmar sig den översålda nivån. Därför finns det en sannolikhet att paret kommer att fortsätta falla ett tag då säljare riktar in nyckelstödet till klockan 16.00. En rörelse över motståndspunkten vid 18,0 kommer att ogiltigförklara den baisseartade vyn.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Försöker du dra fördel av stigande & fallande USD-, GBP-, EUR-kurser? Handla valutor inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10