UBS Group noterar robusta intäkter för första kvartalet 24 på 2,7 miljarder USD

Av:
May 7, 2024
Listen
  • Företaget redovisade en nettovinst på 1,8 miljarder dollar och en underliggande PBT på 2,6 miljarder dollar.
  • Nettovinsten hänförlig till aktieägarna var 1 755 miljoner dollar.
  • De totala intäkterna för UBS nådde 2,7 miljarder dollar, och de totala underliggande intäkterna var 12 miljarder dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

UBS Group AG, den schweiziska multinationella investeringsbanken och företaget för finansiella tjänster, släppte sin kvartalsrapport för första kvartalet 24 FY24 den 7 maj 2024.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Företaget rapporterade en nettovinst på 1,8 miljarder USD och en underliggande PBT på 2,6 miljarder USD, med 15 % tillväxt Q1 i underliggande intäkter, och en 5 % kvartals-till-kvartal minskning av underliggande rörelsekostnader, vilket resulterade i en betydande positiv rörelseeffekt. Nettovinsten hänförlig till aktieägarna var 1 755 miljoner dollar.

De totala intäkterna för UBS nådde 2,7 miljarder dollar, och de totala underliggande intäkterna var 12 miljarder dollar. Koncernens rörelsekostnader minskade med 11 % detta kvartal till 10 257 MUSD, eller 5 % för Q1 på underliggande basis till 9 236 MUSD.

UBS Groups vd, Sergio P. Ermotti säger,

Copy link to section

“För drygt ett år sedan ombads vi att spela en avgörande roll för att stabilisera de schweiziska och globala finansiella systemen genom förvärvet av Credit Suisse och vi håller på våra åtaganden. Det här kvartalet markerar avkastningen till rapporterad nettovinst och ytterligare kapitaltillväxt – ett bevis på styrkan i vår verksamhet och kundfranchising och vår förmåga att leverera betydande framsteg i våra integrationsplaner samtidigt som vi aktivt optimerar våra finansiella resurser.”

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USD Aktier & Fonder