Starwood Property Trust (STWD) aktien bildar ett hausseartat diagrammönster

Av:
May 22, 2024
Listen
  • Starwood Properties Trust-aktien har bildat ett omvänt huvud- och axelmönster.
  • Det finns stigande oro för Starwoods Sreit-produkt som ser högre inlösen.
  • Starwoods verksamhet går måttligt bra i en svår miljö.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen på Starwood Property Trust ( NYSE: STWD ) har presterat sämre än den bredare marknaden eftersom oron för dess inkomster och höga räntor fortsätter. Dess totalavkastning har sjunkit med 0,50 % i år medan S&P 500-indexet har hoppat med 11,30 %.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Starwood Property Trust

Copy link to section

Starwood Property Trust är en ledande REIT som skapar, förvärvar, finansierar och hanterar hypotekslån i USA, Europa och Australien. Det har fyra nyckelsegment, inklusive utlåning till kommersiella och bostäder, infrastrukturutlåning, fastighetsfastigheter och fastighetsinvesteringar och -service.

Starwood Property Trust har hamnat i rampljuset när investerare fokuserade på händelserna i företagets SREIT, som har tappat tillgångar nyligen. En rapport av WSJ noterade att bolaget har tre alternativ för att behålla sin likviditet. Det kan samla in ytterligare pengar i en miljö med hög ränta, sälja tillgångar eller begränsa uttag.

Även om STWD och SREIT erbjuds av samma företag, är de olika enheter och deras resultat är inte relaterat. Sreit är annorlunda genom att det samlade in över 13 miljarder dollar från investerare, som det använde för att köpa 25 miljarder dollar i fastigheter. Utmaningen är att det är mycket illikvida investeringar och det är alltid svårt att omvandla dem till kontanter.

De senaste finansiella resultaten visade att Starwood Property Trusts nettovinst uppgick till 154,3 miljoner dollar medan dess utdelningsbara vinst var 191,6 miljoner dollar. Dess totala intäkter uppgick till 523 miljoner dollar, de flesta av dem kommer från räntor från lån. Dess totala tillgångar steg till över 66 miljarder dollar.

Starwood Property Trust ger cirka 9,26 %, vilket är mycket högre än de flesta REITs, amerikanska aktier och statsobligationer. De 10-åriga statsobligationerna ger mindre än 6 %. Den har en utbetalningsgrad på 89,30 %, vilket är något lägre än de flesta REIT.

Starwood har betalat ut över 7,2 miljarder dollar i utdelning sedan starten, har en stark balansräkning och har gott om resurser för att finansiera tillväxt. Den har en kapacitet på 9,7 miljarder dollar, med 1,5 miljarder dollar i nuvarande likviditet.

Starwood Property Trust aktieanalys

Copy link to section
starwood property trust

STWD-diagram av TradingView

Om vi vänder oss till det veckovisa diagrammet ser vi att STWD-aktien har gått bra under de senaste månaderna. Det har hoppat från $14,20 i mars 2023 till cirka $20. Stocken har format ett omvänt huvud- och axelmönster och sitter nu vid halsringningen.

Det har hållit sig över 50-veckors och 100-veckors exponentiella rörliga medelvärden (EMA), som bildade en hausseartad crossover i januari. Därför är utsikterna för aktien hausse, med nästa punkt att titta på är $25.

Trots att Starwood Property Trust-aktien kan återhämta sig, tror jag att populära amerikanska index som S&P 500 och Nasdaq 100 är bättre investeringar. Till exempel låg fondens totalavkastning under det senaste decenniet på 110,4 % medan SPY och QQQ ETF:erna har skjutit i höjden med över 180 % respektive 418 %.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USA Aktier & Fonder Fastighet REITs