Abercrombie & Fitch (ANF): insiders säljer aktien

Av:
May 24, 2024
Listen
  • Abercrombie & Fitchs nyckelinsiders som VD och CFO säljer aktien.
  • Insiders har sålt aktier för över 100 miljoner dollar under de senaste 12 månaderna.
  • Bolaget publicerar sitt ekonomiska resultat på onsdag.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Abercrombie & Fitch ( NYSE: ANF ) aktiekursen har stigit till rekordhöga nivåer när investerare väntar på dess resultat för första kvartalet planerat till den 29 maj. Den sköt i höjden till $150, vilket ger uppgångarna hittills i år till 70%. Den har också ökat med över 553 % under de senaste 12 månaderna, vilket gör den till den bästa detaljhandelsakten i USA.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Abercrombie & Fitchs insiders säljer

Copy link to section

Abercrombie & Fitch, en millenniefokuserad återförsäljare, har gjort bra ifrån sig på grund av sin starka tillväxt i intäkter och lönsamhet. Dess intäkter steg till 4,2 miljarder dollar under det senaste räkenskapsåret, en stor ökning från de 3,69 miljarder dollar den tjänade ett år tidigare. Dess nettointäkter steg till över 328 miljoner dollar.

Analytiker förväntar sig en stark intäktsökning i sina kommande finansiella resultat. Den genomsnittliga uppskattningen är att intäkterna steg till 963 miljoner dollar. För året är förväntningarna att dess intäkter kommer att hoppa till 4,58 miljarder dollar följt av 4,7 miljarder dollar 2025.

Analytiker är oroade över ANF:s värdering. Det har en termins-PE-kvot på 18,24, högre än sektormedianen på 16. Denna värdering är lite dyr för ett företag vars termins-PE-kvot ligger på 8,93%.

En annan oro är att insiders har sålt sina aktier för att dra fördel av aktieuppgången. Data sammanställd av MarketBeat visar att insiders har sålt aktier värda över 102 miljoner dollar under de senaste 12 månaderna. De flesta av dessa försäljningar har skett i år.

Några av de insiders som säljer aktien är Fran Horowitz, VD, och Jay Rust, en executive vice president, och Scott Lipesky, CFO. Insiders äger nu cirka 3,7% av företaget.

Insiderförsäljning ses ofta som röda flaggor eftersom dessa personer ofta har mer information om ett företag. Men i vissa fall är dessa försäljningar förståeliga eftersom de utgör en del av deras portföljdiversifiering.

Abercrombie & Fitch tekniska aktieanalyser

Copy link to section

ANF-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att ANF-aktiekursen har varit i en stark bullrun sedan 2020. Den har skjutit i höjden från cirka 7 USD 2020 till 150 USD idag. Senast har den hoppat över den avgörande motståndsnivån på $140, vilket ogiltigförklarar det dubbeltoppsmönster som bildades.

Abercrombie & Fitchs aktier har också legat över alla glidande medelvärden, vilket signalerar att tjurar har kontroll. Jag tror dock att aktien nu är prissatt till perfektion. Jag tror också på det gamla tyska talesättet: träd växer inte till himlen, vilket betyder att det alltid finns en gräns för hur högt ett bestånd kan gå över tiden. Titta bara på Tesla.

Som sådan finns det en sannolikhet att aktien kommer att dra sig tillbaka och testa stödet igen vid 140 $ efter vinst.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Detaljhandel Marknadsanalys