Chimera Investment Corp. vid alla tiders lägsta nivåer: Köp eller undvik?

Av:
May 24, 2024
Listen
  • Chimera-aktie vid den lägsta tiden någonsin, under $11,50.
  • Investerare försiktiga på grund av ekonomiska utmaningar och marginalpress.
  • Ihållande nedåtgående trend sedan COVID-kraschen; kämpar över $14,50.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Chimera Investment Corporation (NYSE:CIM) har presterat sämre än de flesta hypotekslån REITs under det senaste året, med dess aktie som nådde sin lägsta nivå under 11,50 USD den 24 maj 2024. Denna nedgång speglar en utmanande miljö för hypotekslån REITs, driven av stigande intresse räntor och ekonomiska osäkerheter.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

I sin senaste finansiella rapport för första kvartalet 2024 redovisade Chimera en nettovinst enligt GAAP på 0,45 USD per utspädd stamaktie, tillsammans med ett GAAP-bokfört värde på 7,11 USD per aktie. Bolaget redovisade räntenetto på 65,11 miljoner dollar, en liten minskning jämfört med föregående år.

Trots dessa siffror föll Chimeras vinst tillgängliga för utdelning under förväntningarna på 0,12 dollar per aktie, vilket återspeglar pågående press på vinstmarginalerna. Denna nedgång i vinst understryker effekten av ökade räntor och de bredare ekonomiska förhållandena som har varit utmanande för hypotekslån REITs.

Kämpar för stabilitet: Chimeras kamp mot strömmen

Copy link to section

Chimera har varit proaktiv i att förvalta sin portfölj mitt i dessa motvindar. Företaget har strategiskt investerat i efterställda trancher av nya värdepapperiseringar av bolån och övergångslån för bostäder, totalt cirka 128 miljoner USD.

Dessa investeringar syftar till att ge ökad avkastning samtidigt som likviditeten bevaras för framtida möjligheter. Dessutom har Chimeras hävstångsstrategi, som involverar användningen av värdepapperiserade skulder med säkerheter från icke-byråbaserade inteckningssäkrade värdepapper, varit ett avgörande inslag i dess ansträngningar att navigera i den volatila räntemiljön.

Trots dessa ansträngningar understryker aktiens nedgång investerarnas oro över de bredare ekonomiska utmaningarna som Chimera står inför. Det baisseartade sentimentet drivs av nedslående vinster och de osäkra makroekonomiska utsikterna. Hållbarheten i bolagets direktavkastning är fortfarande en kritisk fråga för investerare.

Med tanke på denna bakgrund är det viktigt att överväga om Chimeras nuvarande aktiekurs erbjuder en köpmöjlighet eller om investerare bör undvika det. Bolagets stabiliseringsinsatser och strategiska investeringar tyder på potential för återhämtning. Ihållande makroekonomisk motvind och marginalpress kräver dock försiktighet.

Låt oss nu se vad diagrammen har att säga. I följande avsnitt kommer vi att utforska aktiens utvecklingstrender, stöd- och motståndsnivåer och potentiella framtida rörelser.

Björnens lekplats: Hur lågt kan Chimera gå?

Copy link to section

Chimeras långtidsdiagram visar en obeveklig nedåtgående trend som började efter covid-kraschen i mars 2020. Under den perioden rasade aktien från över 65 USD till under 20 USD. Även om det skedde en kort återhämtning som lyfte den nära 50 USD i november 2021, var denna återhämtning kortvarig.

CIM-diagram av TradingView
Inom några månader avstod Chimera alla sina vinster och bröt under $15. Från september 2022 handlades aktien i ett intervall mellan $14 och $20 i över ett år. I februari i år bröt den under stödet för detta intervall och har sedan dess kämpat för att handla över $14,50. För närvarande är beståndet stadigt under kontroll av björnar.

Investerare och handlare som är positiva till REIT bör undvika att köpa aktien såvida den inte klättrar tillbaka över $14,50. För dem som vill korta erbjuder nuvarande nivåer en möjlighet, med en stop loss som ligger bara några cent över $14,50. Om den nedåtgående trenden fortsätter kan aktien nå $8 inom en snar framtid, där vinster kan bokas.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Trade Ideas