Tenneco-aktierne er næsten fordoblet her til morgen: dette er grunden?

Af:
op feb 23, 2022
  • Apollo Global siger, at det vil købe Tenneco Inc for 1,64 milliarder dollars i kontanter.
  • Tenneco offentliggjorde også sit økonomiske resultat for 4. kvartal onsdag.
  • Aktierne i det amerikanske selskab steg til næsten 100 % her til morgen.

Aktierne i Tenneco Inc ( NYSE: TEN ) blev næsten fordoblet onsdag efter at Apollo Global Management Inc offentliggjorde, at selskabet planlægger at købe bilkomponentproducenten for 1,64 milliarder dollars i kontanter.

Flere oplysninger om $20 pr. aktie aftalen

Aftalen med investeringsselskabet kan oversættes til $20 per aktie, hvilket repræsenterer et afkast på mere end 100% på prisen, da TEN lukkede den almindelige session tirsdag. Transaktionen forventes gennemført i sidste halvdel af 2022.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Virksomhedsværdien af aftalen er på 7,10 milliarder dollars, inklusive gæld. Tennecos bestyrelse har enstemmigt godkendt handlen, men det afsluttende grønne lys mangler dog stadig fra dets aktionærer. Andre sædvanlige lukkebetingelser, herunder myndighedsgodkendelse, er i skrivende stund heller ikke blevet opfyldt.

Pressemeddelelsen her til morgen bekræftede også, at Apollo planlægger at gøre Tenneco privat efter at have lukket handlen, der ikke er underlagt en finansieringsbetingelse. Virksomheden vil dog fortsætte med at operere under sit nuværende navn.

Vigtige kernepunkter i Tennecos Q4-resultater

Også i onsdags meldte Tenneco ud om sine økonomiske resultater for det finansielle fjerde kvartal. Virksomheden med hovedkontor i Illinois tabte 35 millioner dollars i det seneste kvartal, hvilket svarer til 42% per aktie. Efter justeringen for engangsposter landede dets tab pr. aktie på 11 cents.

Med en omsætning på 4,40 milliarder dollars, så faldt omsætningen med 6,0% på årsbasis. I sammenligning hermed havde analytikere krævet en indtjening pr. aktie på 16 cents i 4. kvartal målt efter omsætningen på 4,19 milliarder dollars. CEO Brian Kesseler sagde:

I et udfordrende og inflationspræget miljø bevarede Tenneco deres fokus om at gennemføre operationelle forbedringer, disciplineret omkostningskontrol og stærk likviditetsgenerering, hvilket muliggjorde en reduktion i nettogælden og en forbedring af nettogearingsgraden fra år-til-år.

Tenneco annullerede sit indtjeningskrav efter at have annonceret aftalen med Apollo.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money