Er EUR/USD foran Macron og Marin Le Pen?

Af:
op apr 11, 2022
  • EUR/USD parret bevægede sig sidelæns efter det franske valg.
  • Emmanuel Macron og Marin Le Pen vandt den første fase af valget.
  • De skal nu møde op den 24. april.

EUR/USD-kursen bevægede sig sidelæns mandag morgen, idet markedet overvejede det seneste franske valg og de kommende vigtige økonomiske tal. Parret handles lige nu til 1,0878, hvor den har befundet sig de seneste par dage.

Macron og Le Pen vil stå overfor hinanden

Frankrig er den næststørste økonomi i EU med et BNP på over $2,6 billioner. Dette er væsentligt mindre end Tyskland, som har et BNP på mere end $3,8 billioner. Derfor holder investorerne nøje øje med, hvad der sker i landet.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Frankrig har netop overstået et nationalt valg i søndags, og resultater var som de fleste forventede. Emmanuel Macron, den nuværende præsident, tog føringen ved at vinde med 27,6% af de samlede stemmer. Han blev efterfulgt af Marin Le Pen, en kandidat fra det ekstreme højre, der vandt 23% af stemmerne. Jean-Luc Melenchon vandt 22,2% af de samlede stemmer.

Derfor vil næste fase af valget finde sted den 28. april, hvor Macron og Le Pen vil stå overfor hinanden. Analytikerne demonstrerede ved hjælp af to meningsmålinger foretaget søndag, at Macron opnåede en tidlig føring i det kommende valg.

Hvis Emmanuel Macron vinder valget, så vil dette resultere i større kontinuitet. Han er tilhænger af Den Europæiske Union og er på linje med Tyskland og de andre toplande. På den anden side er Le Pen skeptisk overfor EU og Nato. Hun har også talt positivt om Ruslands Vladimir Putin og er kritisk overfor immigration.

EUR/USD vil næste gang reagere på de kommende amerikanske inflationstal, der er planlagt offentliggjort på onsdag i denne uge. Analytikerne forventer, at disse tal vil vise, at inflationen fortsatte med at stige kraftigt i marts, og der er sandsynlighed for at denne tendens vil fortsætte.

EUR/USD prognose

EUR/USD

EUR/USD-parret ændrede sig en smule mandag morgen efter det franske valg. På timediagrammet har parret bevæget sig lidt under oversiden af den faldende kanal vist med rødt. Parret har også bevæget sig til de 25-perioders og 15-perioders glidende gennemsnit. Det har også bevæget sig lidt under det vigtige modstandsniveau på 1,0947. Derfor vil parret sandsynligvis blive ved med at falde, idet bear-investorerne retter blikket mod den nederste side af kanalen på 1,0840.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money