Råolie: vil efterspørgslen opretholdes midt i knappe forsyninger

Af:
op apr 26, 2022
  • PBOC's erklæring i forbindelse med bestræbelserne om at støtte økonomien har sat skub i prisen på råolie.
  • Bekymringerne om efterspørgslen fortsætter, idet investorerne frygter nedlukninger i Kinas hovedstad, Beijing.
  • Selv med de vedvarende efterspørgselsbekymringer, så er de knappe forsyninger stadig en nøglefaktor.

Råolieprisen er på vej tilbage efter at være faldet til et to-ugers lavpunkt i mandags. De knappe forsyninger har fortsat med at styrke markedet. Alligevel tynger efterspørgselsbekymringerne priserne.

crude oil price
råoliepris

Det grundlæggende

Råolieprisen har fundet støtte i PBOC’s meddelelse om, at den vil fortsætte med at tilbyde støtte til økonomien midt i den seneste COVID-19-bølge og de negative vækstudsigter. I erklæringen, der blev offentliggjort tirsdag, indikerede centralbanken, at den vil sørge for, at likviditeten forbliver “relativt rigelig”.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Mens PBOC’s bemærkninger har sat skub i de finansielle markeder, så tynger bekymringen over den kinesiske efterspørgsel stadig råoliemarkedet. Investorerne ser ud til at bruge situationen i Shanghai som skabelon for, hvad der kunne ske i Beijing. Beijings myndigheder har beordret regionens indbyggere til at foretage tre COVID-19-tests i løbet af ugen i et forsøg på at undgå en situation, der minder om man lige nu oplever i Shanghai. Sidstnævnte region befinder sig i øjeblikket i sin fjerde uge med nedlukninger; noget, der fortsat har tynget råolieprisen.

De negative efterspørgselsudsigter annullerer dog ikke bekymringerne i forbindelse med de knappe forsyninger, som har sendt oliepriserne over det kritiske niveau på $100 pr. tønde siden slutningen af februar. Med dette i baghovedet vil det førnævnte niveau forblive en afgørende støttezone – selv hvis man inkluderer de forventede prisudsving på kort sigt.

Råolie prisprognose

Råolieprisen er vendt tilbage fra mandagens lave niveauer, selv om bekymringen over den kinesiske efterspørgsel begrænser oliens opadgående potentiale. I den foregående session ramte Brent-futures et dagligt lavpunkt på 99,63; det laveste niveau i to uger. De er siden vendt tilbage over den afgørende zone på 100 til 103,06 kl. 07:07 GMT.

På det daglige diagram befinder olien sig stadig under de 25 og 50-dages eksponentielle glidende gennemsnit. Baseret på disse tekniske indikatorer, såvel som de fundamentale forhold, så forventer jeg at oliprisen vil være modtager af prisudsving i resten af ugen.

På kort sigt vil olieprisen sandsynligvis fortsætte med at finde modstand langs det 50-dages EMA på 104,46. Med yderligere momentum kan tyrene have en mulighed for at presse råolieprisen til 106,60, hvilket er langs 25-dages EMA. På den anden side kunne olieprisen trække sig tilbage til mandagens lavpunkt på 99,63.

crude oil price
råoliepris

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money