Ad

MEME-MØNTENS AFREGNING ER KOMMET

Memeinated animation

NÆSTE 100x PRESALE STARTER NU

KØB NU

Er den australske dollar sikker at købe efter RBA’s rentestigning?

Af:
op May 3, 2022
Listen
  • RBA hævede renten mere end forventet.
  • AUD steg over hele linjen.
  • AUD/USD-handlende venter på Fed's næste beslutning.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Reserve Bank of Australia (RBA) er en af de få store centralbanker, der afholder et månedligt møde for at evaluere økonomien for derefter at fastsætte den passende rente. Det månedlige møde finder sted i begyndelsen af hver måned på en tirsdag.

I dag var derfor en stor dag for de australske dollarhandlende. Markedets forventning var, at RBA ville hæve kontantrenten til 0,25% – en stigning fra niveauet på 0,1%.

RBA besluttede sig dog for at gøre mere – centralbanken hævede renten med et kvart basispoint og fastsatte kontantrenten til 0,35%. Banken gav den stigende inflation og økonomiens modstandsdygtighed skylden, og overraskede således markedet.

Som følge heraf steg den australske dollar på tværs af FX-betjeningspanelet. Valutaen steg i forhold til dens nærmeste valutaer, såsom den amerikanske dollar eller den newzealandske dollar.

Mens stigningen på AUD-krydserne er betydelige og ikke blot stammer fra i dag, så er AUD/USD-stigningen dog ikke så imponerende. Ganske vist steg parret over 0,71, men det overordnede billede viser, at markedet netop hoppede fra tæt på 2022-niveauet.

Feds beslutning hænger i luften

Copy link to section

Federal Reserves aggressive holdning fik de andre centralbanker til at genoverveje deres valutapolitiske holdninger. Af denne grund bør dagens renteforhøjelse i Australien fortolkes i sammenhæng med Feds tidligere og fremtidige renteforhøjelser – i det mindste, når det gælder handel med AUD/USD-parret.

Den amerikanske dollars styrke er et problem for den amerikanske eksport. Som det kunne ses i sidste uge, så faldt eksporten i USA, hvilket mest var på baggrund af en stærk valuta.

Som et resultat af dette skrumpede den amerikanske økonomi i 1. kvartal af 2022. Hvis der opstår to på hinanden følgende kvartaler med negativ økonomisk vækst, så vil økonomien officielt være gået ind i en recession.

Så Fed bør derfor være forsigtige her. Markedet har dog indberegnet en renteforhøjelse på 50bp i kølvandet på morgendagens FOMC-møde; dermed kunne den amerikanske dollar bevæge sig højere snarere end lavere på kort sigt.

Med andre ord, så kunne Feds aggressive holdning sende dollaren endnu højere og dermed påvirke eksporten og den økonomiske vækst. Af denne grund er det usandsynligt at AUD/USD-handlende vil ønske at købe parret indtil Federal Reserve offentliggør sin erklæring i morgen.

Ad

Ønsker du at udnytte de stigende og faldende USD, GBP og EUR-kurser? Handel med forex på få minutter med vores bedst vurderede mægler, eToro.

10/10