Bør jeg sælge Viatris-aktien efter 2. kvartals resultaterne

Af:
op aug 14, 2022
Listen to this article
  • Viatris har netop offentliggjort sine 2. kvartals resultater denne mandag.
  • Den samlede omsætning er faldet med 10% i forhold til året før.
  • Viatris har sænket indtægtsprognosen for regnskabsåret 2022.

Viatris Inc. ( NASDAQ: VTRS ) offentliggjorde sine andet kvartalsresultater i mandags, og sænkede efterfølgende indtægtsprognosen for regnskabsåret 2022.

Michael Goettler, der er administrerende direktør for Viatris sagde, at på grund af de stærke operationelle resultater, så tror han på, at Viatris vil være i stand til at absorbere valutakurspåvirkningen indenfor de annoncerede intervaller.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Resultaterne for 2. kvartal levede ikke op til forventningerne til omsætningen

Viatris er en amerikansk global sundhedsvirksomhed, der producerer og sælger en række lægemidler med 1.400 godkendte terapeutiske molekyler i virksomhedens portefølje.

Viatris’ forretning er fortsat stabil, men selskabet rapporterede dog svagere end forventede resultater for andet kvartal denne mandag. Den samlede omsætning var faldet med 10% i forhold til de $4,12 milliarder, mens GAAP-indtjeningen pr. aktie var på $0,26.

Nettoomsætningen fra de udviklede og nye markeder faldt 6% i år og 25% i forhold til $2,5 milliarder og $650,9 millioner, mens salget i Kina forblev stabilt på $548,3 millioner i sammenligning med andet kvartal af 2021.

Den samlede omsætning er faldet over forventningerne (-$60 millioner), og virksomheden sænkede omsætningsprognosen for regnskabsåret 2022. For hele året forventer Viatris, at den samlede omsætning vil ligge i intervallet mellem $16,2 milliarder – $17,7 milliarder, mens de tidligere prognoser lå på en omsætning mellem $17 milliarder – $17,5 milliarder. Sanjeev Narula, der er finanschef Hos Viatris, sagde:

Vores reviderede omsætningsprognose tager højde for valutapåvirkningen gennem første halvår og ca. $600 millioner, fordelt ligeligt mellem tredje og fjerde kvartal af 2022. Operationelt set forventer vi, at omsætningen vil blive drevet af den fortsatte stigning i vores nye produkter, herunder den amerikanske lancering af lenalidomid i andet halvår og sæsonudsvinget af Influvac på de udviklede markeder.

På trods af dette er selskabets ledelse stolte af vores økonomiske resultater i andet kvartal og forventer at levere en konsistent og stærk præstation i de kommende kvartaler.

Ifølge virksomhedens ledelse skulle den justerede EBITDA for regnskabsåret 2022 være på mellem $5,8 milliarder til $6,2 milliarder dollars, mens det frie cashflow burde ligge i et interval mellem $2,5 og $2,9 milliarder.

Michael Goettler, der er administrerende direktør for Viatris sagde, at Viatris nedbetalte cirka $1,5 milliarder i gæld i løbet af første halvdel af året og forbliver godt på vej til at levere cirka $2 milliarder i tilbagebetaling af gæld for året.

Fundamentalt set handler Viatris til mindre end tre gange TTM EBITDA, og med en markedsværdi på $13,5 milliarder er aktierne i dette selskab ikke dyre.

Viatris’ balance forbliver stabil, hvor det nuværende udbytte er på omkring 4%, og aktierne i dette selskab kunne potentielt give et stærkt afkast til langsigtede investorer.

Teknisk analyse

Viatris-aktien er steget ned lidt over 14% siden begyndelsen af august 2022, og den nuværende kurs er på $11,13.

Datakilde: tradingview.com

Hvis prisen stiger til over $12, så vil dette være et signal om at handle Viatris-aktien, og det næste kursmål kunne nu være på $13.

På den anden side, hvis prisen falder under det stærke støtteniveau på $10, så ville det være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $9.

Resumé

Viatris offentliggjorde svagere end forventede resultater for andet kvartal, og sænkede efterfølgende omsætningsprognosen for regnskabsåret 2022. På trods af dette forbliver Viatris’ forretning stabil, og virksomhedens ledelse forventer at kunne levere konsistente og stærke resultater i de kommende kvartaler.