Poilievre ønsker, at Ottawa bliver ‘verdens Blockchain hovedstad’

Af:
op okt 4, 2022
Listen to this article
  • Pierre Poilievre er den nye leder af Canadas konservative parti.
  • Poilievre anser sig selv som værende blockchain-tilhænger.
  • Han ønsker, at Canada skal blive 'verdens blockchain-hovedstad'

De canadiske politiske nyheder er netop blevet interessante efter valget af Pierre Poilievre som leder af det konservative parti , og dermed også den væsentligste opposition til Justin Trudeaus regerende liberale regering.

Poilievre er en canadisk politiker, der har været medlem af parlamentet siden 2004. Han har en stor snert af libertarianisme – f.eks. at individet, og ikke regeringen, bør være ansvarlige for deres eget liv og velbefindende. Denne tankegang er for det meste i overensstemmelse med, hvordan kryptovaluta og Bitcoin ( BTC/USD ) tilhængerne har det.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Det viser sig da også, at Poilievre er en blockchain fan, der ønsker, at Canada skal blive “verdens blockchain hovedstad.” Men hvor er Ottawa rent faktisk placeret i den voksende digitale økonomi i dag?

Poilievre: Canadierne har brug for ‘frihed til at bruge andre former for penge’

Canadas centralbank, Bank of Canada, har ikke gjort sit arbejde i forbindelse med at dæmme op for inflationen, og renteforhøjelserne ser nu ud til at være en regelmæssigt tilbagevendende begivenhed.

Poilievre gik så langt som at sige, at centralbanken “ødelægger den canadiske dollar.” Han tilføjede, at alternativet er, at canadiere har “friheden til at bruge andre former for penge, såsom Bitcoin.”

Poilievre bakker virkelig hans ord op. Faktisk har han engang udtalt, at Bitcoin er et aktiv, der lader canadiere “fravælge” inflationen (et argument, som han sandsynligvis lige nu fortryder at have præsenteret os for… har du f.eks. set de seneste Bitcoin nyheder?

De standardiserede finansielle oplysninger for politikerne viser, at han ejer mindst $10.000 i en canadisk Bitcoin børshandlet fond kaldet Purpose Bitcoin, som hører til en af de bedste Bitcoin ETF’er, som du kan købe. Så han består derfor prøven, da han jo på denne måde faktisk bakker hans ord op.

Han forklarer sit syn på Bitcoin (efter at have brugt sin wallet til at købe en shawarma) i denne interessante YouTube video, som jeg anbefaler at du tjekker ud.

Kryptovaluta betyder at politikerne får ‘mindre økonomisk kontrol’

Poilievre forklarer i et politisk dokument dateret 28. marts 2022, at canadiere burde leve i en verden, hvor politikerne og bankfolkene har “mindre økonomisk kontrol” over befolkningen.

I stedet burde canadiere have større økonomisk mulighed for at “eje og bruge kryptovaluta, tokens, smarte kontrakter og decentraliseret finansiering.”

Hvorfor lige nu? Kort sagt gør Trudeau-regeringen et godt stykke arbejde med at “ødelægge den canadiske dollar”, og derfor tilbyder Bitcoin ifølge Poilievre canadierne et alternativt aktiv til at sikre sig mod de stigende omkostninger og en svækket valuta.

I en kommentar om det bredere kryptovaluta marked skrev han:

Blockchain-økonomien handler om mere end nye former for kontanter. Den handler også om at decentralisere kontrollen over vores økonomiske beslutninger. En Poilievre-regering ville hilse denne nye, decentrale, “bottom-up”-økonomi velkommen og give folk mulighed for at overtage kontrollen over deres penge fra bankfolkene og politikerne. Dette ville udvide valgmulighederne og sænke omkostningerne forbundet med finansielle produkter og samtidigt skabe tusindvis af arbejdspladser for ingeniører, programmører og andre iværksættere.

Under en konservativ regering vil kryptovalutaerne være lovlige, og blive behandlet som enhver anden råvare (f.eks. guld ), og vil være underlagt de samme skatter og regler. Logikken her er, at “det der er lovligt at gøre med den canadiske dollar, burde også være lovligt at gøre med kryptovalutaer og omvendt.”

Poilievres kommentarer giver et indtryk af, at Canada er sakket langt bagud i forhold til landets globale modparter med hensyn til at tilpasse og byde blockchain- og kryptovaluta branchen velkommen. Dette er enten sandt eller bare partipolitisk. Så hvilken en af de to er det så?

IoTeX CEO: Canada er allerede blockchain-venligt

Jeg er bekendt med adskillige canadiske blockchain-projekter, der tiltrækker sig en stor del opmærksomhed, men det var dog alligevel vanskeligt at finde nogen som helst hårde data.

Jeg kontaktede derfor Raullen Chai, der er administrerende direktør og grundlægger af IoTeX ( IOTX/USD ) for at høre hans mening. Han har en vis indsigt i alt dette, idet han har boet og studeret i Canada før han begyndte sin imponerende karriere i Silicon Valley, der kulminerede i at han stiftede et projekt, der bragte blockchains iboende idealistiske kraft til både enhederne, Dapps og NFT’er.ne

Du kan læse hele mit Invezz-interview med Raullen fra 2021 her.

Chai fortalte mig i et interview i forbindelse med denne artikel, at Canada har været et voksende knudepunkt for blockchain-innovation siden mindst 2018. I dag er der mere end 550 blockchain-projekter og 330 kryptovaluta-relaterede startups i Canada. Faktisk er Canada i sin nuværende form utroligt “blockchain-venligt,” bemærker den administrerende direktør.

Faktisk samarbejdede IoTeX med en canadisk startup kaldet Morpheus.Network, som udnytter sin blockchain-teknologi til at “ruske op i det globale forsyningskæde marked til en værdi af billioner af dollars, såvel som gøre den internationale handel mere effektiv.”

I mellemtiden er det usandsynligt, at trucker-protesten i begyndelsen af 2022 og den liberale regerings tiltag om at beslaglægge bitcoin wallets fra dem, der finansierede protesten, vil plette Canadas omdømme. Raullen siger:

Jeg tror oprigtigt talt ikke, at dette vil påvirke landets holdning til kryptovaluta og blockchain, eller hvordan det globale blockchain og kryptovaluta fællesskab ser på Canada. Det kunne dog gøre folk mere nervøse over at eje deres kryptovaluta direkte i stedet for at have den på børserne. Selve kryptovalutaernes natur handler om, at vi får magten til at blive vores egne bankfolk, hvilket gør det umuligt for nogen som helst at beslaglægge vores aktiver.

Afsluttende tanker: Poilievre bliver nødt til at spille det lange spil

The Financial Post bemærkede, at Poilievre optrådte på en kryptovaluta-podcast i begyndelsen af 2022, hvorefter han siden har fuldstændig holdt sig væk fra at optræde i nye interviews. Han er selvfølgelig altid velkommen på Invezz-podcasten (bare et lille vip med en vognstang).

Det brutale bjørnemarked lige nu betyder, at Bitcoin og de andre kryptovalutaer sandsynligvis vil sandsynligvis træde i baggrunden i forhold til mere aktuelle emner, herunder CO2-afgifterne, boligpriserne, udenrigsanliggender og andre presserende emner. Ingen ønsker naturligvis at lovprise alle fordelene ved kryptovaluta, når så mange investorer lige nu føler hele smerten.

Så hvad betyder alt dette for kryptovaluta branchen? I bund og grund ingenting. Det er med andre ord ikke ligefrem den mest spændende tid for branchen, der har oplevet en række store projekter såsom Luna ( LUNA/USD ) kollapse.

Som bemærket af IoTeX direktøren, så tilbyder Canada allerede blockchain-virksomhederne et venligt miljø at operere i. Lige nu ser Poilievre ikke ud til (eller ønsker måske ikke engang) at bringe noget nyt til bordet. Måske vil tingene ændre sig forud for det næste valg, der er planlagt til at finde stede i oktober 2025.