Bør jeg købe Mastercard aktien efter 3. kvartals resultaterne?

Af:
op okt 28, 2022
Listen to this article
  • Mastercard rapporterede bedre end forventede resultater for tredje kvartal.
  • Forbrugerudgifterne er fortsat solide.
  • Udlandsrejserne fortsætter med at komme sig.

Mastercard Incorporated ( NYSE: MA ) rapporterede om bedre end forventede resultater for tredje kvartal denne torsdag, og administrerende direktør Michael Miebach sagde, at forbrugernes udgifter forbliver robuste, og at rejser på tværs af grænserne fortsætter med at komme sig.

Mastercard forbedrer fortsat sin markedsposition

Mastercard rapporterede bedre end forventede resultater for selskabets tredje kvartal denne torsdag; den samlede omsætning steg med 15,5% i år til $5,8 milliarder, hvilket var mere end forventet, mens GAAP EPS var på $2,68 USD (en forbedring på $0,10).

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Gennem tredje kvartal blev volumentendenserne støt forbedret hver eneste måned, hvilket var drevet af det fortsatte udbytte baseret på udenlandsrejser; dog er det vigtigt at nævne, at væksttempoet faldt i forhold til niveauet i 2. kvartal, hvilket hovedsageligt skyldtes den økonomiske usikkerhed. Direktør Michael Miebach sagde:

Forbrugerudgifterne forbliver solide, og rejserne på tværs af grænserne fortsætter med at komme sig. Vi vil fortsat overvåge effekterne relateret til den højere inflation, såvel som de andre makroøkonomiske og geopolitiske risici.

Indtjeningen pr. aktie steg med 22% i sammenligning med for et år siden, og i løbet af kvartalet tilbagekøbte Mastercard aktier til en værdi af $1,6 milliarder, og til yderligere $505 millioner den 24. oktober 2022.

Selskabets ledelse forventer endnu en EPS-forbedring i 4. kvartal på trods af bekymringerne for, at en global recession potentielt vil kunne bremse selskabets transaktionsvolumen og efterfølgende reducere omsætningen.

Mastercards forretningsmodel er relativt modstandsdygtig overfor recessioner, idet efterspørgslen på betalingstjenester ikke er alt for cyklisk, og virksomheden forventer fortsat at have et stærkt cashflow, hvilket fortsat er et vigtigt tal, der understøtter dens nuværende udbytteudbetaling.

Mastercard fortsætter med at forbedre sin position på markedet, og virksomheden rapporterede for nylig om sine planer om at lancere et værktøj, der vil hjælpe bankerne med at finde og blokere mistænkelige transaktioner stammende fra kryptovaluta børserne.

Mens kryptovaluta branchen fortsat oplever en hård nedtur, så fortsætter Mastercard med at uddybe sit engagement i det nye rum, og dette skridt kunne potentielt tiltrække mange nye kunder.

Lad os nu tage et kig på det fundamentale. Med et pris-til-indtjenings (eller “P/E”)-forhold på 32, så ligger Mastercard på den dyrere side af markedet, idet mange virksomheder på det amerikanske aktiemarked i øjeblikket har et P/E-forhold på under 15.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi/indtægter), så handles Mastercard aktien til 15,9, hvilket er højere end pris-til-salg forholdet hos Visa, Inc. (NYSE: V), som handles til en P/ S på 12,8.

Mastercard handler til mere end tyve gange TTM EBITDA, hvor den bogførte værdi pr. aktie er på omkring $6, og med en markedsværdi på $300 milliarder er aktien i dette selskab således ikke undervurderet.

For at retfærdiggøre aktiens aktuelle værdiansættelse bliver Mastercard nødt til at producere enestående vækst, der ligger langt over resten af markedet, hvilket ikke bliver nemt.

Teknisk analyse

Mastercard aktien er kommet sig over dens laveste niveauer, der blev nået i anden uge af oktober, og indtil videre styrer “tyrene” kursbevægelsen.

Prisen har også bevæget sig over det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket absolut er et positivt tegn; dog bør investorerne være opmærksomme på, at risikoen for endnu et fald stadig er relevant.

Datakilde: tradingview.com

Det nuværende støtteniveau ligget på $300, hvorimod $340 repræsenterer det første modstandsniveau. Hvis prisen falder under $300, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $280 eller endda under.

På den anden side, hvis prisen stiger til over $340, så kunne det næste mål være på $350.

Resumé

Mastercard Incorporated rapporterede om bedre end forventede resultater for selskabets tredje kvartal denne torsdag, og administrerende direktør Michael Miebach sagde, at forbrugernes udgifter forbliver solide, og at udenlandsrejserne fortsætter med at komme sig. På trods af dette er Mastercard aktien ikke undervurderet, og for at retfærdiggøre dens nuværende værdiansættelse vil Mastercard blive nødt til at producere enestående vækst langt over resten markedet, hvilket ikke bliver nemt.