VIDEO: Kan fast ejendom og Web3 nogensinde fungere? – Roofstocks Sanjay Raghavan

Af:
op nov 1, 2022
Listen to this article
  • At købe fast ejendom er en notorisk besværlig proces.
  • Blockchain og web3 fremstår som interessante måder at strømline dette på, men virker det rent faktisk?
  • Vi taler med Roofstock efter deres første boligsalg i NFT-udgave tidligere denne måned.

Lad os tale om fast ejendom .

Hvad med skæringspunktet mellem blockchains og så fast ejendom? Er det hele et hav af modeord og hype, såsom web3, NFT’er og “til månen”, eller er der noget af substans her?

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Denne uge på Invezz-podcasten var jeg vært for Sanjay Raghavan, der er leder af Web3 Initiatives hos Roofstock, der er en ejendomsinvesterings markedsplads.

Roofstock har haft lidt af en uge, hvor de lukkede det første NFT-salg af deres web3-datterselskab, en ejendom beliggende i South Carolina, USA.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg kunne købe og finansiere et hus med blot et enkelt klik, i stedet for at skulle døje med den tidskrævende og besværlige traditionelle afregnings- og realkreditproces

Køberen, en ejendomsinvestor ved navn Adam Slipakoff, om transaktionen.

Dette fangede mit øje, da fast ejendom længe har været talt om som værende moden til blockchain-forstyrrelse, men det har været noget langsomt i sammenligning med andre brancher. Sanjay og jeg talte om, hvorfor det kan være, og hvordan regulering stadig betyder, at mange af de mere svimlende scenarier – såsom delt ejerskab af huse, der sælges på blockchainen – stadig ligger langt væk.

Det samme gælder realkreditlån, som ingen hidtil har kunnet knække. Vi dækkede masser af emner i denne podcast, men selvfølgelig var de stigende realkreditrenter, og hvad disse betyder for ejendomsmarkedet, et af disse emner.

Det samme galdt for den amerikanske dollar, der er den tilsyneladende uovervindelige valuta, der knuser resten af valutaerne rundt omkring i verden. Sanjay og jeg talte også om, hvad dette betyder for investeringerne, og mere specifikt ejendomsinvesteringerne, og hvordan det kan beskytte investorerne.

Sanjay sagde, at det krævede ti måneders arbejde for Roofstock, at gøre NFT-salget muligt. Det er skræmmende overhovedet at tænke på alt det juridiske, regulatoriske og konsulentarbejde, der foregik bag kulisserne for at gøre dette muligt.

Men denne podcast satte tankene i gang hos mig – hvordan ser fremtidens fast ejendom ud? Det interessante ved denne transaktion er, at den fandt sted på blockchainen, og ikke rigtig havde meget at gøre med kryptovaluta i traditionel forstand. I sidste ende var det bare et hus, der blev købt i USD.

Det blev selvfølgelig tokeniseret i NFT-udgave, og USD var on-chain i form af en stablecoin, men i sidste ende, hvis dette fungerer og strømliner processen, hvad er der så at klage over?

En kæmpestor del af kryptovalutaerne er misforstået. Der er så mange aspekter indenfor rummet, der ikke er andet end pengeplukkeri, pump-and-dump og fuldstændig blottet for enhver form for nytteværdi. Men det er netop denne slags målsætninger – der virkelig er med til at gøre et problem lettere, såsom den besværlige proces forbundet med at købe fast ejendom – som jeg synes er spændende ved rummet.

Vi dækkede en hel masse emner her, men det var ikke desto mindre rigtigt sjovt. Enhver der er interesseret i fast ejendom eller teknologi burde således derfor kunne finde noget, som de synes om her.

Som altid er du velkommen til at kontakte os med dine kommentarer!

Fortsæt samtalen på Twitter på @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @rsonchain / @Roofstock . Eller besøg https://onchain.roofstock.com/ for at finde ud af mere.

Tak fordi du lyttede med, og du kan følge os og abonnere her: