Bør jeg købe Gilead Sciences-aktien i november 2022?

Af:
op nov 4, 2022
Listen to this article
  • Gilead Sciences-aktien er steget de seneste adskillige uger.
  • Gilead Sciences offentliggjorde bedre end forventede 3. kvartals resultater.
  • Det nuværende støtteniveau er på $75.

Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) aktien er steget fra $61,45 til $80 siden begyndelsen af oktober 2022, og den nuværende kurs ligger på $79,46.

Gilead Sciences offentliggjorde bedre end forventede resultater for selskabets tredje kvartal i sidste uge, og virksomhedens ledelse opdaterede efterfølgende deres økonomiske prognose for regnskabsåret 2022.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Gilead Sciences melder om bedre end forventede 3. kvartals resultater

Gilead Sciences er en amerikansk biofarmaceutisk virksomhed, der fokuserer på forskning og udvikling af antivirale lægemidler, der bruges til at behandle HIV, hepatitis B, hepatitis C og influenza.

Virksomheden kunne melde om bedre end forventede resultater for tredje kvartal i sidste uge; den samlede omsætning faldt med -5,1% i forhold til året før til $7,04 milliarder, mens non-GAAP-indtjeningen pr. aktie var på $1,90 (en forbedring på $0,47).

Gilead Sciences afsluttede kvartalet med cirka $4,7 milliarder i kontanter, hvilket repræsenterer en stigning på 8% i forhold til året før.

Den samlede omsætning faldt mindre end forventet (en forbedring på $910 millioner), og det er i denne forbindelse vigtigt at nævne, at det samlede produktsalg, eksklusive Veklury, steg med 11% til $6,1 milliarder i tredje kvartal af 2022 i sammenligning med den samme periode i 2021.

Salget af selskabets COVID-19-behandling Veklury spillede en væsentlig rolle i virksomhedens forretning under COVID-19-pandemien, men da vi fortsat oplever lavere indlæggelsesrater for COVID-19, så faldt Veklurys salg med 52% til $925 millioner i den tredje kvartal.

Virksomhedens ledelse reviderede deres helårs EPS til $3,35-$3,55 fra $2,90-$3,30 og rapporterede, at det samlede produktsalg burde ligge et sted mellem $22,5 milliarder til $22,8 milliarder i sammenligning med $22,0 milliarder og $22,5 milliarder tidligere. Daniel O’Day, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør for Gilead Sciences sagde:

Den konsekvente udførsel af vores strategi – i kombination med en utroligt robust portefølje – har ført til nogle fantastiske fremskridt i 2022, og vi ser frem til at bygge videre på dette momentum gennem resten af året og fremover.

Fundamentalt set forbliver Gilead godt positioneret til fremtidig vækst, men potentielle investorer bør dog være opmærksomme på, at Gilead-aktien ikke er billig til den nuværende pris.

Med en markedsværdi på $99,44 milliarder, så er Gilead ikke undervurderet, og i sammenligning med Viatris Inc. ( NASDAQ: VTRS ), så er Gilead dyrere på et pris-til-salg-basis.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi/indtægter) handles Viatris-aktien til 0,72, hvilket er flere gange lavere end pris-til-salg forholdet hos Gilead Sciences, som handles til en P/S på 3,66.

Det er også vigtigt at nævne, at Pfizer Inc. ( NYSE: PFE ) handler til mindre end tre gange årets salg og mindre end syv gange TTM EBITDA.

Gilead handler til næsten otte gange TTM EBITDA, hvilket stadig er attraktivt, men i betragtning af aktiens stærke præstationer i løbet af de sidste par uger, så ville jeg dog vente på lavere prisniveauer.

Den amerikanske centralbank leverede for fjerde gang i træk en rentestigning på 75-basispoint i sin styringsrente denne onsdag, og signalerede deres planer om at fortsætte med deres opstramningscyklus.

Fed-formand Jerome Powell sagde på en pressekonference, at Fed stadig har mere arbejde at gøre, og hvis det amerikanske aktiemarked træder ind i en mere væsentlig korrektionsfase, så kunne Gileads aktiekurs ende på meget lavere niveauer.

Teknisk analyse

Gilead Sciences-aktien har oplevet en stigning i løbet af de seneste adskillige uger, og indtil videre styrer “tyrene” kursbevægelsen.

Prisen har også bevæget sig over de 10-dages glidende gennemsnit, hvilket bestemt er et positivt tegn; dog bør investorerne stadig være opmærksomme på, at Gilead-aktien ikke er billig til den nuværende pris.

Datakilde: tradingview.com

Det nuværende støtteniveau ligger på $75, mens $85 repræsenterer det første modstandsniveau. Hvis prisen falder under $75, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $70 eller endda under.

På den anden side, hvis prisen stiger til over $85, så kunne det næste mål være på $90.

Resumé

Gilead Sciences offentliggjorde bedre end forventede resultater for selskabets tredje kvartal i sidste uge, og virksomhedens ledelse opdaterede efterfølgende deres økonomiske prognose for regnskabsåret 2022. Gilead Sciences-aktien er steget i løbet af de seneste adskillige uger, men investorerne bør dog være opmærksomme på, at Gilead-aktien ikke er billig til den nuværende pris.