Disney-aktien: Bob Iger er tilbage med en større omvæltning

Af:
op nov 23, 2022
Listen to this article
  • Walt Disney-aktien (DIS) har startet dagen med et fald på -1,71 (1,75%).
  • Disneys direktør, Bob Iger, planlægger en større omvæltning mindre end 24 timer efter hans comeback.
  • Her er en kort guide til, hvor du kan købe DIS-aktien.

Bob Iger, der er den tidligere direktør hos Walt Disney Co ( NYSE: DIS ), har gjort et comeback til firmaet efter afskedigelsen af Bob Chapek. Og mindre end 24 timer efter Igers tilbagevenden sagde den nye administrerende direktør, at han planlægger en større omvæltning af virksomhedens ledelse. Selvom Disney-aktien reagerede negativt på nyheden, så er investorerne optimistiske om, at den nye administrerende direktør vil kunne tilføje nyt liv til firmaet og muligvis fremme en yderligere opadgående trend hos aktien.

For at hjælpe de aktiehandlere, der lige nu holder øje med Walt Disney-aktien, så har Invezz skrevet en kort artikel om de bedste steder at købe aktien, og ikke mindst hvad aktien er for en størrelse.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

For at finde ud af mere om aktien, så skal du bare læse videre her.

De bedste steder at købe Walt Disney-aktien

eToro

eToro er en investeringsplatform med flere aktiver med mere end 2000 aktiver, herunder valuta, aktier, ETF'er, indekser og råvarer. eToro-brugere kan oprette forbindelse til, lære af og kopiere eller kopiere af andre brugere.

Registrér med eToro med det samme

IG Markets

Verdens førende online handel og investeringer udbyder giver kunder adgang til mulighederne på tværs af tusindvis af de finansielle markeder gennem vores intuitive platforme og apps.

Registrér med IG Markets med det samme

Hvad er Walt Disney?

The Walt Disney Company, der almindeligvis blot omtales som Disney, er et amerikansk multinationalt medie- og underholdningsselskab med hovedkontor i Californien. Selskabet blev grundlagt af to brødre (Walt og Roy O. Disney) tilbage i 1923 under navnet ‘Disney Brothers Cartoon Studio’.

Før de slog sig fast på det nuværende officielle navn, så var The Walt Disney Company tidligere kendt som ‘Walt Disney Productions’.

Walt Disney Company er hovedsageligt kendt for sin filmstudieafdeling, der går under navnet The Walt Disney Studios og omfatter Walt Disney Pictures, Marvel Studios, Walt Disney Animation Studios, 20th Century Studios, 20th Century Animation, Searchlight Pictures, Lucasfilm og Pixar.

Selskabet driver dog en række andre virksomheder, herunder tv, mediestreaming, fjernsynsudsendelser, feriesteder i forlystelsesparker, forlagsvirksomhed og forbrugerprodukter. Det ejer og driver ABC-broadcast netværket og et kabel-tv netværk, der inkluderer den berømte kanal National Geographic.

Walt Disney er også et børsnoteret selskab, der handles på New York Stock Exchange under tickeren NYSE: DIS.

Bør jeg købe DIS-aktien i dag?

Disney-aktien har forsøgt at vende tilbage i løbet af de sidste par dage, og Igers tilbagevenden kunne være en stor booster. Ikke desto mindre kommer ændringerne i ledelse efter at selskabets aktie faldt med næsten 40% i år.

Disney har spenderet mange penge på at konkurrere indenfor streaming, hvilket er blevet en dyr og mindre rentabel forretning end både kabel-tv og biografindtægterne.

Disney aktieprognose

Analytikerne forventer, at Disney-aktien vil korrigeres efter det aktuelle kursfald, og især efter fredagens monsterkursstigning. Alting afhænger dog af den nye direktørs præstationer.

DIS på de sociale medier