Er sølv et godt køb i december 2022?

Af:
op Dec 1, 2022
Listen to this article
  • Sølv stiger denne november.
  • Investorerne vil fortsat følge Feds kommentarer nøje.
  • Det vigtige støtteniveau er på $20.

Sølvprisen er steget fra $19,10 til $22,24 siden begyndelsen af november 2022, og den nuværende pris er lige nu på $21,62.

Inflationen er begyndt at vise tegn på at aftage sig i USA, og derfor håber investorerne nu på, at Federal Reserve kunne vise tegn på at bremse rentestigningerne.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Arbejdsmarkedet i USA bliver lige nu blødere, hvilket også er en af grundene til, at den amerikanske centralbank kunne vælge at genoverveje og sænke sine planer.

Den aggressive valutapolitik fra den amerikanske centralbank har påvirket den amerikanske dollar positivt i de sidste mange måneder, og den væsentligste drivkraft bag sølvprisfaldet var stigningen hos den amerikanske dollar.

De høje renter påvirkede sølvets status som beskyttelse mod den stigende inflation negativt, idet dette udmøntede sig i højere alternativomkostninger forbundet med at holde på det ikke-afkastende aktiv.

Federal Reserves fondsrente ligger nu i et interval på 3,75% til 4%, hvilket er det højeste niveau siden januar 2008, og investorerne vil derfor fortsat holde skarpt øje med alle data, der eventuelt vil kunne påvirke Federal Reserves beslutninger.

Hvis Fed sænker tempoet i rentestigningerne eller endda annoncerer valutapolitiske lempelser, så vil den amerikanske dollar falde, mens prisen på dette ædelmetal vil stige over de nuværende niveauer. Carlo Alberto De Casa, der er en ekstern analytiker hos Kinesis Money, sagde:

Samlet set forbedres scenariet for både guldet og sølvet. Guldet befinder sig i en konsolideringsfase efter de seneste stigninger, og markederne befinder sig i en “vent og se” tilstand, mens de afventer mere klarhed fra Feds side.

Investorerne bør også være opmærksomme på, at den globale økonomi står overfor en recessionsrisiko, der potentielt vil kunne påvirke virksomhedernes indtjening, såvel som aktiemarkederne. Sølvet betragtes som et sikkert tilflugtssted, og investorer bevæger sig typisk i retning af de mere sikre aktiver i perioder med recession.

Alle øjne et rettet mod den amerikanske centralbank

De investorer, der er interesserede i at investere i råvarer såsom sølv bør være opmærksomme på, at på trods af den nuværende stigning, så er risikoen for endnu et fald endnu ikke overstået.

Hvis Fed antager en aggressiv holdning ved sit møde i december, så vil den amerikanske dollar styrkes, hvorimod sølvet vil bevæge sig lavere, og sandsynligvis tilbage under $20-niveauet.

Stigningen hos den amerikanske dollar har en negativ indflydelse på sølvet, og prisen på dette ædelmetal ville ikke opleve en væsentlig stigning, før Fed ændrer sin politik fra aggressiv og i stedet vender tilbage til de valutamæssige lempelser.

Datakilde: tradingview.com

Det vigtige støtteniveau ligger på $20, og hvis prisen falder under denne støtte, så vil dette være et klart “salgssignal”. Det næste kursmål kunne derfor være på omkring $18 eller endda under.

På den anden side, hvis prisen stiger til over $23, så ville dette være et signal om at handle med sølv, og så vil vejen være banet i retning af $25.

Resumé

Sølvprisen er steget fra sine seneste lavpunkter til under $20, og vi kunne derfor komme til at se endnu højere priser i de kommende dage, hvis Fed sænker tempoet i rentestigningerne. Hvis prisen stiger til over $23, så vil dette være et signal om at handle med sølv, og så vil vejen være banet i retning af en modstand på $25.