Er januar 2023 en god måned at købe Ford-aktien?

Af:
op Jan 3, 2023
Listen to this article
  • Ford-aktien er fortsat under pres.
  • Det vigtige støtteniveau er på $10.
  • Ford vil hæve prisen på deres F-150 Lightning Pro el-lastbil.

Ford Motor ( NYSE: F ) aktien er faldet fra $14,36 til $10,90 siden begyndelsen af december 2022, og den nuværende kurs er på omkring $11,63.

Ford rapporterede stærke indtjeningsresultater for tredje kvartal i oktober, men de stigende renter, en mørkere makrobaggrund og højere inputomkostninger har igen lagt pres på bil-aktierne i december 2022.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Ford vil hæve prisen på deres F-150 Lightning Pro el-lastbil igen

Fords forretning har vist forbedringer i hele tredje regnskabskvartal, og virksomheden rapporterede stærke indtjeningsresultater i oktober. Den samlede omsætning er steget med 12% baseret på $37,2 milliarder, mens GAAP EPS var på $0,30.

Selskabets ledelse er fortsat optimistisk med hensyn til de kommende kvartaler med hensyn til væksten, og man forventer, at cashflowet i den fremtidige planlægningsperiode vil være mere end tilstrækkeligt til at finansiere vækstprioriteterne.

Det justerede frie cashflow for hele året burde ligge mellem $9,5 milliarder og $10 milliarder – en stigning fra $5,5 milliarder til $6,5 milliarder på baggrund af styrken i virksomhedens køretøjsmæssige operationer.

Det er også vigtigt at bemærke, at virksomhedens ledelse forventer et helårs justeret EBIT på omkring $11,5 milliarder, hvilket er cirka 10% højere end i 2021.

På trods af dette forbliver Ford Motor-aktien under pres, hvilket primært er på grund af den aggressive valutapolitik fra den amerikanske centralbank, den geopolitiske usikkerhed og de højere produktionsomkostninger.

Investorer er fortsat bekymrede for, at en aggressiv Federal Reserve vil skubbe økonomien ind i en dyb recession, der kunne påvirke virksomhedernes indtjening såvel som aktiemarkederne.

Ifølge Deloitte Insights er der en 45% korrelation mellem dybden af en recession og en reduceret produktion indenfor bilbranchen.

Ford Motor fortsætter med at fokusere på at fremskynde udbredelsen af elektriske køretøjer, og omkostningerne accelererer særligt hurtigt for de bilproducenter, der investerer kraftigt i deres respektive elbil overgange.

Virksomheden har allerede annonceret, at den vil hæve prisen på dens F-150 Lightning Pro el-lastbil i 2023 midt i de stigende komponentomkostninger og vedvarende forsyningskædeudfordringer.

Den positive kendsgerning er, at Ford har evnen til at afbøde for omkostningspresset i forhold til deres mindre konkurrenter, og med en markedsværdi på $46 milliarder er aktien i dette selskab rimeligt værdsat.

Ford handler til mindre end tre gange TTM EBITDA, og i sammenligning med Toyota Motor Corporation (NYSE: TM) er Ford billigere på et pris-til-salg basis.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi/indtægter), så handles Ford-aktien til 0,32, hvilket er næsten tre gange lavere end pris-til-salg forholdet hos Toyota Motor Corporation, som handles til en P/S på 0,87 .

På trods af dette bør investorerne være opmærksomme på, at hvis det amerikanske aktiemarked træder ind i en mere væsentlig korrektionsfase, så kunne Ford-aktien ende på endnu lavere kursniveauer.

Teknisk analyse

Ford Motor-aktien er faldet med 50% siden den 13. januar 2022, og risikoen for et yderligere fald er stadig ikke overstået.

Datakilde: tradingview.com

Det vigtige støtteniveau ligger på $10, mens $14 repræsenterer det første modstandsniveau. Hvis prisen falder under $10, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $8 eller endda under.

Omvendt, hvis prisen stiger til over $14, så kunne det næste mål være ved modstanden ved $16.

Resumé

Ford Motor-aktien er faldet med 50% siden den 13. januar 2022, og risikoen for et yderligere fald er stadig ikke overstået. De stigende renter, en mørkere makrobaggrund og højere inputomkostninger tynger fortsat bilbranchen.