Bør jeg købe Coca-Cola-aktien i januar 2023?

Af:
op Jan 6, 2023
Listen to this article
  • Coca-Cola aktien er ikke undervurderet.
  • Det første støtteniveau ligger på $60.
  • Coca-Cola kunne øge sin tilstedeværelse i alkoholrummet.

Coca-Cola Company ( NYSE: KO ) aktien er steget mere end 15% siden den 10. oktober 2022, og den nuværende kurs er på $62,20.

Coca-Cola Kinney melde I’m stærke resultater for tredje kvartal i oktober, men de stigende renter, en mørkere makro-baggrund og højere inputomkostninger kunne lægge pres på Coca-Cola aktien i de kommende uger.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Coca-Cola kunne vokse sin tilstedeværelse i alkoholrummet

Tredje kvartal af 2022 var relativt positivt for Coca-Cola, og selskabet rapporterede en omsætning og overskud, der var højere end analytikernes konsensusestimater.

Den samlede omsætning steg med 11% i år til $11,1 milliarder, hvilket lå $600 millioner over forventningerne, mens Non-GAAP indtjeningen pr. aktie var på $0,69 (en forbedring på $0,05).

Det organiske salg steg med 16% i tredje kvartal, og det er i denne forbindelse vigtigt at bemærke, at Coca-Cola forventer at levere en organisk omsætningsvækst på 14% til 15% for hele regnskabsåret 2022.

Coca-Cola fortsætter med at udvikle sig under direktør James Quincey, og ifølge det førende globale uafhængige investeringsbankrådgivningsfirma Evercore ISI, så kunne drikkevaregigantens næste store træk være at vokse sin tilstedeværelse indenfor alkoholområdet. Analytiker Robert Ottenstein fra Evercore ISI sagde:

Alkoholområdet er klart et område, der vil hjælpe Coca-Cola med at drive sit mål om at fordoble antallet af kunder over de næste ti år og nå sit toplinjemål på 4% til 6% i vækst.

Selvom selskabet har en stærk markedsposition og høj prisfastsættelse, så er Coca-Cola-aktien ikke undervurderet, og det nuværende udbytte på 2,8% virker ikke tilstrækkeligt attraktivt til at acceptere de nuværende risici forbundet med de stigende renter, en mørkere makro-baggrund og høje inputomkostninger.

Investorerne er fortsat bekymrede for, at en aggressiv Federal Reserve vil skubbe økonomien ind i en dyb recession, der kunne påvirke virksomhedernes indtjening såvel som aktiemarkederne.

Federal fondsrenten ligger nu i et interval på 4,25% til 4,5%, hvilket er det højeste niveau siden 2007, men inflationen ligger fortsat et godt stykke over, hvad Fed mener er i overensstemmelse med en stabil pris.

En høj inflation indikerer, at den amerikanske centralbank har mere arbejde at gøre, og det amerikanske aktiemarked vil sandsynligvis opleve en vis turbulens på kortere sigt.

Lad os nu tage et kig på det fundamentale. Med et pris-til-indtjening (eller “P/E”)-forhold på 25,2 er Coca-Cola på den dyrere side af markedet, idet mange virksomheder på det amerikanske aktiemarked i øjeblikket har et P/E-forhold på under 15.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi /indtægter), så handles Coca-Cola-aktien til 6,42, hvilket er mere end to gange højere end pris-til-salg forholdet hos PepsiCo, Inc. (NASDAQ: PEP), som handles til en P/S på 2,98.

Coca-Cola handler til mere end tyve gange TTM EBITDA, mens PepsiCo handler til seksten TTM EBITDA. For at retfærdiggøre dens nuværende værdiansættelse, så vil Coca-Cola være nødt til at producere enestående vækst langt over resten af markedet, hvilket ikke vil blive nemt.

Teknisk analyse

Coca-Cola Company-aktien er steget mere end 15% siden 10. oktober 2022, men kursen har nu igen bevæget sig under det 10-dages glidende gennemsnit.

Dette kunne tyde på, at kursen igen vil kunne falde til under $60, og potentielle investorer bør derfor være opmærksomme på, at hvis det amerikanske aktiemarked træder ind i en mere markant korrektionsfase, så kunne aktiekursen ende på langt lavere niveauer.

Datakilde: tradingview.com

Det første støtteniveau er på $60, hvorimod $70 repræsenterer det vigtige modstandsniveau. Hvis prisen falder til under $60, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $55 eller endda under.

Omvendt, hvis prisen stiger til over $65, så kunne det næste mål være modstanden ved $70.

Resumé

Coca-Cola-aktien er steget mere end 15% siden den 10. oktober 2022, men investorerne bør dog være opmærksomme på, at Coca-Cola-aktien ikke er billig til den aktuelle kurs. Det nuværende udbytte på 2,8% virker heller ikke attraktivt i den nuværende økonomiske situation, hvor den amerikanske centralbank fortsætter med at handle aggressivt.