Ad

Hvorfor stiger kryptovaluta markederne? Vigtig uge venter forude

Af:
op Jan 10, 2023
Listen
  • Kryptovaluta markederne er steget på grund af de blødere inflationsforventninger.
  • Investorerne håber på, at Fed skifter væk fra deres aggressive rentepolitik tidligere end forventet.
  • En volatil uge kan være i vente med den seneste inflationsmåling, der offentliggøres nu på torsdag.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Kryptovaluta markedet er har fået en varm start i år, hvor mønter over hele linjen nærmest vender tilbage til 2020 ved at bevæge sig kraftigt opad.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Bevægelserne er kommet på baggrund af en fornyet optimisme om, at inflationen vil aftage. Vi så den europæiske inflation lande under forventningerne i sidste uge, hvor den landede på 9,2% i stedet for forventningen om 9,5%, og er et fald fra 10,1% den foregående måned.

Det fornyede håb kommer på baggrund af en rentestigning på 50 bps i sidste måned i Storbritannien, Europa og USA efter tidligere rentestigninger på 75 bps. Den langsommere stigning afspejler, at selvom inflationen forbliver høj, så tyder tallene på, at den måske har toppet – og med to måneders positive aflæsninger ser tingene i det mindste lysere ud, end de gjorde sidste år.

Det har været alt, hvad kryptovalutaerne havde brug for at høre, idet priserne er steget. Selvom det nye år blot er ni dage gammel, så ånder kryptovaluta investorerne dog lettet op i et lille pusterum efter det ragnarok, der var 2022.

Hvad sker der med kryptovalutaerne i denne uge?

Copy link to section

Men den store dag er dog torsdag, hvor de amerikanske CPI-tal vil blive annonceret. Som det efterhånden er blevet et månedligt ritual i løbet af det sidste år eller deromkring, så vil alles øjne være klistret til skærmene for at se det altafgørende tal. En blødere end forventet læsning vil sandsynligvis få markedet til at stige igen.

På den anden side kunne en skuffende læsning betyde en endnu værre prisbevægelse end ellers, sådan er det momentum der er opnået efter to på hinanden efterfølgende måneder med rolige inflationstal. Markederne steg også i sidste uge på baggrund af rapporten om Non-Farm løntallene, hvor investorerne fortolkede dataene som en mulighed for, at Fed vil skifte politik tidligere end forventet.

Ikke desto mindre er inflationen fortsat meget høj, og arbejdsmarkedet viser stadig modstandsdygtighed. Vi har sandsynligvis brug for at se lidt mere svaghed i sidstnævnte og et håndgribeligt fald i efterspørgslen, før Fed vil lempe på sit løfte om, at den vil gøre alt, hvad der står i dens magt for at hæve ustandseligt og smadre inflationen.

Forvent volatilitet i den kommende uge

Copy link to section

Uanset hvad, så kunne der være volatilitet på markedet i den kommende uge. Lige siden FTX-kollapset i begyndelsen af november, så har kryptovaluta markederne faktisk været relativt rolige. Jeg kortlagde volatiliteten, der går tilbage til før Bankman-Fried afslørede sine sande hensigter overfor verden, og det viser tydeligt stigningen i volatilitet og det efterfølgende fald i midten af december.

Kryptovalutaerne er derfor vendt tilbage til, hvad de har gjort det meste af sidste år, med undtagelse af et par isolerede episoder – og følger nu aktiemarkedet.

Efter torsdagens CPI-måling er næste nøgledato den 1. februar. Det er nemlig her det næste FOMC-møde finder sted, eller med andre ord, når Fed offentliggør sine seneste planer om renteforhøjelser.

Ørerne vil holde fast ved hvert eneste ord fra den vigtigste person på markederne lige nu – nemlig Federal Reserve-formand Jerome Powell – når han deler sine tanker om, hvad der vil ske næste gang.

Sidste år hævede Fed renten syv gange, da det blev stod helt klart, at inflation var et problem, som ikke længere kunne ignoreres.

Afsluttende tanker

Copy link to section

Afslutningsvist står det derfor klart, at det er en vigtig kommende uge, hvor økonomien står ved en skillevej. Kan optimismen fortsætte i forbindelse med, at inflationen har toppet? Eller vil markedet blive trukket tilbage efter en lussing bestående af højere tal end forventet?

Kerneinflationstallet kunne uden tvivl være endnu vigtigere end overskriften. Kerneinflationen fjerner de mere volatile fødevare- og energipriser med henblik på, at disse er mindre påvirket af valutapolitikken. Typisk er det dette tal, som politikerne fokuserer på.

Da gaspriserne er faldet meget siden sidste år, så vil CPI-tallet blive forstærket af, at disse højere tal falder ud af indekset med en ekstra måneds data. Derfor kan kernetallet ende ned at få en endnu større betydning.

Uanset tallet, så vil kryptovaluta markederne dog være opmærksomme på det i forbindelse med at beslutte om de vil fortsætte dette 2023-rally eller ej.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Bitcoin Aktier Blockchain Kryptovaluta