VIDEO: Sport og investering – sådan værdiansættes sportshold

Af:
op Jan 12, 2023
Listen to this article
  • Manchester United og Liverpool er i øjeblikket til salg, men hvordan værdsætter vi disse sportshold?
  • Nationalstater har købt Newcastle, Manchester City og PSG og er forbundet med flere køb.
  • Kyle Fox fra KRF Capital deltager i Invezz-podcasten for at tale om sport og investering.

Jeg har længe fundet sport og investering som værende en ret fascinerende blanding.

Det er ikke længe siden, at sport næppe blev betragtet indenfor denne ramme, men i dag vil de fleste referere til sport som sin egen niche indenfor det altomfattende udtryk, der er “alternative aktiver”. For at diskutere denne spændende verden af sport og investering tog jeg en snak med Kyle Fox fra KRF Capital, et uafhængigt rådgivningsfirma, der investerer i forskellige aktivklasser, herunder også sport.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Når det kommer til sportsverdenen, så er der ingen mangel på materiale her. Den engelske Premier League er måske den mest interessante, og noget vi kom meget ind på. Netop her til morgen kom der rapporter om, at Qatar overvejer at købe en interesse i Tottenham Hotspur. Manchester United og Liverpool er i øjeblikket til salg. Newcastle blev for nylig solgt til den saudiarabiske suveræne formuefond. Tingene har ændret sig indenfor fodbold, og de har ændret sig hurtigt.

Mange af disse nationer forfølger ikke, hvad traditionelle investorer ville referere til som en disciplineret værdiansættelsesproces, og har dog andre årsager end økonomiske til at investere i disse sportsklubber – noget, der er åbenlyst, når man vurderer, hvordan nogle af klubberne drives efter overtagelsen.

Vi talte om den mystificerende proces, som værdiansættelsen af et professionelt sportshold er, paradokset ved at drive en fodboldklub som en forretning (noget jeg har offentliggjort et dybt dyk om vedrørende Manchester United og Glazers her) og den milepæl, der er det seneste salg af Chelsea.

Kyle og jeg diskuterede også forskellen mellem den europæiske og nordamerikanske sportsmodel, hvor sidstnævnte byder på franchises med lønloft, ingen nedrykning og ligaer bygget op omkring ideen om paritet, hvor det dårligste hold modtog det bedste draft-valg året efter. Europæisk sport er et helt andet boldspil (undskyld ordspillet), og det har også betydning for rentabiliteten og værdiansættelsen.

Til sidst diskuterede vi også de potentielle implikationer af metaverset på sports- og sportsvurderinger, og det konstant skiftende teknologilandskab, og hvad afsmitningseffekterne kunne være, og om der er noget at bemærke her i forbindelse med overvejelser omkring kryptovaluta.

Hvis du er interesseret i sport og investering, så er dette afsnit måske noget for dig.

Fortsæt samtalen på Twitter med @InvezzPortal og @DanniiAshmore . Eller besøg https://krfcap.com/ for mere information om KRF Capital.

Tak fordi du lyttede med, og du kan følge os og abonnere her: