VIDEO: Kommer recessionen? Er det tid til at købe aktier?

Af:
op Jan 21, 2023
Listen to this article
  • Markedet anser nu en recession som den største fare efter blødere inflationsdata.
  • Skuffende data fra USA har fået aktierne til at falde i takt med, at frygten er vokset.
  • Sam Burns, markedsstrateg hos Mill Street Research, deltager i podcasten for at diskutere det nuværende klima.

Det er en usikker verden i økonomien. Selvom de sidste par måneder har bragt os nogle positive nyheder på inflationsfronten, så frygter markedet nu, at en recession er lige rundt om hjørnet.

S&P 500 er igen faldet i denne uge efter nogle undervældende økonomiske tal fra USA, og har mistet nogle af de velfortjente gevinster på baggrund af de blødere inflationsmålinger. Så hvad er det her – inflation eller recession? Går aktierne op eller går aktierne ned?

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Jeg snakkede med Sam Burns i denne uge på Invezz-podcasten, der er en markedsstrateg hos Mill Street Research, for at få hans bud på næsten alt – aktiemarkedet, Fed’s handlinger, et stramt arbejdsmarked, afskedigelserne indenfor teknologisketoren, obligationer, boligmarkedet og om det lige nu er et godt tidspunkt at købe.

S&P 500 var netop faldet til under 4.000, som vi bemærkede, idet de svage amerikanske detailtal og industrielle produktion drev aktierne nedad. Jeg spurgte Sam, hvor sandsynligt en recession var, og om Fed skulle overveje, om de har overdrevet i forsøget på at afværge inflationen.

Vi diskuterede også det modsatte scenarie, det vil sige sandsynligheden for, at inflationen alligevel ikke bliver overvundet. Sammenligninger med 70’erne føltes her passende, hvilket jo netop var et årti, hvor inflationen rasede og måske den nærmeste præcedens vi har til dette, ja, hidtil usete klima.

Nedenstående graf viser, at inflationen blev tæmmet et par gange i 70’erne, før den igen steg voldsomt – noget vi diskuterede på podcasten i forhold til dagens klima.

Jeg skrev også om boliger i denne uge. Jeg ønskede at få Sams bud på det opblødede marked, og nogle af de mere pessimistiske forudsigelser, der flyder rundt omkring i forbindelse med, hvor markedet er på vej hen.

Vi dækkede også arbejdsmarkedet, som har været ekstremt stramt på trods af de forhøjede renter og de overskriftsværdige fyringsrunder indenfor teknologisektoren. Denne uge bød på endnu et stort teknologifirma – Microsoft – der valgte at skære en betydelig del af deres arbejdsstyrke fra. Sam delte hans mening om, hvorfor han er mere positiv overfor aktierne, men alligevel ikke er helt klar til at ændre hans undervurdering af teknologisektoren.

Dette er blot et udpluk af, hvad der virkelig var en samtale omkring stort set alle de større makroemner lige nu. I en verden med tilsyneladende endeløse samtalepunkter lige nu, så var der bestemt ingen mangel på materiale at snakke om.

Fortsæt samtalen på Twitter på @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @OriginProtocol . Eller besøg www.millstreetresearch.com for mere information.

Tak fordi du lyttede med, og du kan følge os og abonnere her: