VIDEO: Er det tid til at købe Amazon-aktien?

Af:
op Feb 21, 2023
Listen
  • Amazon-aktien er blevet knust, og er faldet ~50 % fra rekordniveau og 18.000 arbejdere afskediget.
  • Tidligere ansat Brittain Ladd slutter sig til podcasten for at analysere aktien og mulige strategibevægelser
  • ChatGPT-integration, opkøb af Target/Costco, dræbe Amazon Fresh og mere diskuteres her.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Vi begår alle fejl. Og jeg begik en i september 2021, da jeg købte Amazon aktien til over $150 pr. aktie. Efter et aktie (og teknologi) blodbad i 2022 handles aktien nu til $96.

På Invezz-podcasten var jeg vært for tidligere Amazon-medarbejder, og nuværende ekspert Brittain Ladd, hvor vi talte om aktiens udsigter.

Ladd har været vokal om, hvad han mener kunne forbedre Amazons formuer. Et fokusområde er den fysiske detailhandel, hvor Amazon kun erobrer 2% af dagligvaremarkedet sammenlignet med Wallmart, der står for 25%.

Amazon Go-initiativet, med walk-out-teknologien, er et pænt stykke innovation, men Ladd siger dog, at det ikke er meget mere end et gimmick, der ikke vil kunne øge salget. I stedet fortaler han for en aggressiv opkøbsstrategi.

Ladd anbefalede oprindeligt Amazon at købe Whole Foods, men siger, at opkøbet ikke har levet op til forventningerne. I stedet vil han have Amazon til at tage skridt i retning af en forhandler som Target, som vil give selskabet mulighed for at placere en Whole Foods i hver eneste butik.

Han foreslår også at dræbe mærkerne Amazon Fresh og Amazon Go og omdøbe dem som Whole Foods+ / Whole Foods to Go.

Men hvordan vil alt dette påvirke aktien, og hvordan er Amazon lige nu som en investering? Nedenstående diagram viser, at hvis du begår en fejl som mig, så kan turen være smertefuld – dette er Amazon-aktiekursen, siden jeg købte ind. Av.

Jeg påpegede, at Amazon nu handler med et Enterprise-til-EBITDA-forhold på 28, efter at have været i gennemsnit 52 i perioden mellem 2008 og 2022. Vi gravede lidt ned i denne side af sagerne, mens vi også anerkendte den meget virkelige faktum, at Amazon er så meget mere end detailhandel.

Selskabets nuværende administrerende direktør og efterfølger til Jeff Bezos, Andy Jassy, blev valgt til rollen delvist på grund af hans store succes med at lede virksomhedens Amazon Web Service (AWS) siden i 15 år. Den var ansvarlig for over halvdelen af Amazons overskud hvert eneste år siden 2014.

Det ejer også en markedsandel på 33% i cloud computing-området – et kolossalt tal. Ladd og jeg gravede ned i dette, og hvordan denne diversificering påvirker værdiansættelsen.

Naturligvis er makro uundgåelig, når man taler om enhver aktie, og vi var nødt til at dække dette med hensyn til , hvornår Amazon kunne præsentere sig som en potentiel investeringsmulighed. Det er dog nemmere sagt end gjort med hensyn til markedstimingen – et kernemantra for langsigtet investering, som jeg har dækket meget tidligere.

Vi kom ind på dette og mere i dette afsnit – inklusive den seneste dille, ChatGPT, og hvordan Ladd ønsker dette integreret med Amazon. Hvis du er en Amazon-investor, der overvejer at købe eller sælge, eller bare er nysgerrig i forbindelse med en af de største virksomheder på planeten, så får du måske noget ud af afsnittet.

Fortsæt samtalen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore . For at følge Brittain Ladd, så nås han bedst på LinkedIn på www.linkedin.com/in/brittainladd .

Tak fordi du lyttede med, følg os og abonner her: