Rusland vinder: se bare på USD/RUB og MOEX-indekset

Af:
op Feb 29, 2024
Listen
  • USD/RUB-kursen er faldet markant de seneste par dage.
  • MOEX-indekset er steget efter den stærke Sberbank-indtjening.
  • Der er tegn på, at den russiske økonomi klarer sig godt.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Da krigen i Ukraine går ind i det tredje år, er der tegn på, at Rusland vinder økonomisk og på krigsfronten. Landets aktier er steget, og MOEX- indekset er tæt på sit højeste punkt nogensinde. Samtidig er USD/RUB -børsen faldet med 11 % fra sit højeste niveau i 2023 og er nogenlunde på samme tidspunkt, som da krigen startede.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Rusland har det godt

Copy link to section

Rusland har i høj grad vundet krigen i Ukraine. Selvom det ikke lykkedes at erobre Kyiv, har Rusland stadig kontrol over omkring en femtedel af den østlige side af landet. Det vil sandsynligvis vinde mere terræn, da Ukraine løber tør for ammunition og tropper.

Den russiske økonomi trives også, som data offentliggjort i denne uge afslørede. Ifølge statistikbureauet ligger landets arbejdsløshed på 2,9 %, hvilket betyder, at det er i fuld beskæftigelse. I modsætning hertil ligger den amerikanske arbejdsløshed på 3,7 %.

Rapporten viste også, at Ruslands detailsalg steg med 9,1%, mens industriproduktionen steg med 4,6% på årsbasis. Dette sker, mens landets forsvarsindustri vokser, mens den fortsætter med at producere våben. Over 40 % af Ruslands budget flytter til industrisektoren.

I mellemtiden har Rusland med succes formået at sende sin olie og gas, hvilket har genereret milliarder af dollars. Det har den gjort ved at dreje fra vestlige lande til steder som Indien og Kina.

Det vigtigste er, at Rusland har formået at undvige vestlige sanktioner. Det køber stadig vestlige varer gennem udenlandske mellemmænd. Også landet har taget kontrol over nogle af de bedste vestlige virksomheder, der forlod efter invasionen.

Resultatet af alt dette er, at Rusland bliver et uafhængigt land, som det vil være svært at sanktionere i fremtiden.

Russiske virksomheder trives

Copy link to section

De seneste resultater viser, at mange russiske virksomheder trives. Onsdag sagde Sberbank, at dens overskud sprang til et rekordhøjt niveau, hjulpet af en stærk efterspørgsel efter realkreditlån. Dens fortjeneste steg til over 16,3 milliarder dollars, selvom den stadig er under hårde sanktioner fra vestlige regeringer.

Selskabet forventer, at dette bliver et bedre år, da renten vil forblive på et forhøjet niveau. Andre russiske banker klarer sig godt.

Ser man på MOEX-indekset, er fem indgående virksomheder steget med over 100 % i de seneste 12 måneder. De inkluderer navne som HeadHunters, Surgut-pref, Tatneft-3, Tatneft-OAO og Globaltrans Investment.

Samlet set er der sandsynlighed for, at russiske aktier og rublen vil fortsætte med at klare sig godt i de kommende måneder.

USD/RUB teknisk analyse

Copy link to section
USD/RUB

USD/RUB-diagram af TradingView

På det daglige diagram ser vi, at USD/RUB-kursen er trukket tilbage i de seneste par dage. Det er faldet i de seneste fire dage i træk svarende til 4,5 % fra det højeste punkt i denne måned.

Parret har bevæget sig under 50-dages Arnaud Legoux Moving Average (ALMA), mens de to linjer i MACD har lavet en bearish crossover. Yderligere har Relative Strength Index (RSI) peget nedad. Det betyder, at parret vil falde til nøglestøtten på 86,80, dets laveste punkt i januar.

MOEX indeksanalyse

Copy link to section
MOEX index

Når vi ser på 1D-diagrammet, har MOEX-indekset bundet på RUB 184,46, dets laveste point den 12. december og den 22. februar. Det har nu krydset 50-dages glidende gennemsnit. RSI har peget opad, mens MACD har bevæget sig til neutralpunktet.

Derfor er udsigterne for indekset bullish, med det næste punkt at se vil være på RUB 212,90, det højeste punkt i 2023.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals.

Learn more
USD Aktier Forex Indekser Markedsanalyse