Bloomberg: EV-boblen er bristet efter TSLA, NIO, Rivian-aktierne styrtdykker

Af:
op Apr 19, 2024
Listen
  • Bloomberg advarer om, at EV-boblen er bristet.
  • De bemærker, at salget af elbiler i Europa er faldet voldsomt i løbet af de sidste par måneder.
  • Visse lande overvejer at introducere en række EV-incitamenter.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Elbil-boblen (EV) er langsomt ved at briste, hvilket jeg advarede om for et par måneder siden. Nu er sektoren ifølge Bloomberg ved at kollapse i Europa, der netop ofte anses som værende et nøglemarked.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

EV-boblen brister

Copy link to section

Bloomberg citerede adskillige faktorer, herunder de seneste tal for registrerede køretøjer. En rapport viste, at EV-registreringerne i Europa faldt med 11 % i marts i forhold til et år tidligere, og at denne tendens er stigende. Nøglelande som Tyskland, Sverige og Italien oplevede alle et fald på over 30 %.

Der er andre tegn på, at boblen er bristet. Som jeg skrev om for nylig, så har de kinesiske elbiler for nylig oversvømmet nogle af de største europæiske havne. Mange distributører bruger de forskellige havne som parkeringspladser, og dette gælder især Zeebrugge, blokkens største havn, når det kommer til køretøjer.

De fleste analytikere mener, at Europa og de andre lande bliver nødt til at fortsætte med at støtte branchen ved at give den incitamenter. For eksempel er den italienske regering ved at forberede en række incitamenter, der vil give op til €13.750 til de lavindkomstfamilier, der vælger at købe en elbil. I en erklæring sagde chefen for Mobility Sweden:

“Vi er ved at miste momentum. Markedet vokser ikke længere, og andelen af elbiler på markedet er faktisk faldende.”

EV-aktierne styrtdykker

Copy link to section

Aktiemarkedet er det bedste bevis på, at el-boblen er ved at briste. Ingen af EV-aktierne er steget i år. Tesla-aktierne er f.eks. styrtdykket med 40 % i 2024, mens Rivian, Nio, Lucid og XPeng alle er styrtdykket med henholdsvis 62 %, 55 %, 42 % og 50 %.

TSLA vs RIVN vs NIO vs LCID vs XPEV stocks

TSLA vs RIVN vs NIO vs LCID vs XPEV aktierne

Tilsvarende er Fisker, et firma, der fremstiller sine køretøjer i Østrig, blevet afnoteret af NYSE. Aktier som Mullen Automotive, Canoo og Workhorse Group er også alle faldet markant.

Vigtigst af alt er store bilproducenter som Mercedes Benz, General Motors, Ford og Stellantis begyndt at nedskalere deres EV-investeringer. Ford og GM har omdirigeret nogle af deres investeringer i retning af aktietilbagekøb og udbytte.

Investorerne har også belønnet de traditionelle bilproducenter i år. De har især belønnet virksomheder med et stærkt udvalg af hybridbiler.

Toyota-aktien er steget med over 26% i år. Stellantis er steget med 10,4 %, mens Ferrari, GM og Mercedes Benz er steget med tocifrede beløb i løbet af de seneste 12 måneder.

Jeg tror ikke at elbil-branchen vil dø, men snarere at dens vækstkurs vil modereres i løbet af de næste par år. Som jeg skrev i min QuantumScape-aktieprognose, så vil solid-state batteriteknologien, i kombination med det voksende antal investeringer i opladningsinfrastruktur, hjælpe med at sætte turbo på væksten.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aktier Produktion