GameStop er i problemer, men GME-aktien kan snart stige

Af:
op Apr 25, 2024
Listen
  • GameStop-aktiekursen har været i en stærk bearish trend siden 2021.
  • Der er bekymring for, at virksomhedens vækst er forværret.
  • De fleste analytikere mener, at virksomheden ikke vil overleve på lang sigt.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

GameStop (NYSE: GME) aktiekurs har været i et frit fald i år, da investorer fortsat er bekymrede over virksomhedens fremtid, da efterspørgslen efter fysiske spil aftog. Aktien er faldet med over 37% i år, hvilket gør den til en af de dårligst præsterende detailhandlere i USA.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

I modsætning hertil er SPDR S&P Retail ETF (XRT) næsten ikke flyttet i år og er steget med over 15,8 % i de seneste 12 måneder, mens GME er faldet med over 45 %.

God balance, men tendenser er bekymrende

Copy link to section

GameStop har en af de bedste balancer i detailsektoren. Den har enorme summer på sin balance og næsten ingen gæld. Det endte sidste kvartal med over 921 millioner dollars i kontanter og tilsvarende og over 277 millioner dollars i kortsigtede investeringer.

Ser man på den anden side af balancen, har virksomheden ingen kortfristet gæld og har over 17 millioner dollars i langfristet gæld.

Udfordringen for GameStop er, at det er i en industri, der står over for en langsom død, da de fleste nu køber spil online. Der er også tegn på, at markedet for spillekonsoller bevæger sig i den forkerte retning.

Industrien, som er vurderet til omkring 200 milliarder dollars, gennemgår sin værste afmatning i over 30 år. Samtidig har spilvirksomheder som EA Sports og Take Two offentliggjort overvældende resultater i de seneste kvartaler.

Take Two Interactives aktie er faldet med over 16 % fra sit højeste punkt i år, mens Electronic Arts er dykket med 11 %. Der er også tegn på, at Microsoft forlader konsolbranchen, da væksten aftager.

Det bedste bevis på alt dette er den seneste GameStop-indtjening. Dens omsætning kom på 6,4 milliarder dollars i 2020 og steg til 5,2 milliarder dollar sidste år. Det gennemsnitlige estimat af dens indtægter for 2024 er 4,79 milliarder dollars efterfulgt af 4,57 milliarder dollars i 2025. Denne bane vil sandsynligvis fortsætte.

Derfor mener de fleste analytikere, at det at vende GameStop er en forgæves handling, og at virksomheden i sidste ende vil gå konkurs. Som sådan ville det efter min mening på nuværende tidspunkt give mening for virksomheden at bruge sin kassebeholdning til at betale udbytte, optage gæld og senere erklære sig konkurs.

Husk, at virksomhedens seneste tiltag for at diversificere sin forretning ikke har fungeret godt. Det flyttede ind i NFT-industrien virkede ikke. Og i det seneste kvartal tjente dens samlerobjekter 233 millioner dollars i omsætning, et fald fra 313 millioner dollars et år tidligere.

For året faldt samleobjektets divisions omsætning til $754 millioner fra $964 millioner et år tidligere.

GameStop aktiekursprognose

Copy link to section
GameStop stock

GME-diagram af TradingView

Det daglige diagram viser, at GME-aktien har været i en stærk bearish trend i de seneste par år. Det har konstant holdt sig under 50-dages og 100-dages eksponentielle bevægelige gennemsnit (EMA).

Aktien har også dannet et faldende kilemønster, der er vist med gult. I de fleste tilfælde er dette mønster normalt et tegn på en bullish vending.

Da kilen nu nærmer sig sammenløbsniveauet, er der sandsynlighed for, at aktien vil vende tilbage i de kommende uger. Det vil sandsynligvis ske den 6. maj, når firmaet offentliggør sine økonomiske resultater.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USA Aktier Detailhandel Markedsanalyse