Mens BHP ser på Anglo American, er Hudbay Minerals den næste?

Af:
op Apr 25, 2024
Listen
  • BHP har afgivet et bud på 31 milliarder pund på Anglo American.
  • Virksomheden er interesseret i sine store kobberminer i Chile.
  • Hudbay Minerals kunne være et godt opkøbsmål.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

BHP (ASX: BHP), det største mineselskab i verden, har afgivet et bud på 31 milliarder pund på Anglo American (LON: AAL) i det, der er den største handel i branchen i lang tid. Som et resultat steg Anglo Americans aktier med over 10%, da investorerne forventede en budkrig for virksomheden.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

BHP køber Anglo American

Copy link to section

BHP vil have Anglo American til sin kobberforretning i Chile, den største producent i branchen. Det sker på grund af den stigende efterspørgsel efter kobber, der har presset prisen til det højeste punkt i over to år.

Som jeg skrev her , gennemgår kobberindustrien store udfordringer på grund af de aldrende miner, høje kapitalinvesteringer og regulatoriske udfordringer. Der går over et årti fra en mine bliver opdaget, til den går over i kommerciel produktion.

Og nogle regeringer gør det svært for mineselskaber. I Panama nægtede regeringen First Quantum-godkendelse til en stor mine, der ville have beskæftiget tusindvis af indbyggere.

Senest i USA afviste Biden-administrationen et forslag om at bygge en lang vej til en vigtig kobbermine i Alaska. Vejen ville have kostet omkring 7,5 milliarder dollars at udvikle.

Virkeligheden er dog, at BHP’s opkøb af Anglo American står over for udfordringer. For det første er der bekymring for, at regulatorer ikke vil tillade konsolidering af industrien.

Anglo American er også en meget kompliceret virksomhed med hundredvis af datterselskaber rundt om i verden. Det har en stor forretning i Sydafrika, et land, der anses for at være giftigt af de fleste mineselskaber. Faktisk har BHP sagt, at det kun vil gå videre med den aftale, AAL afhænder sin sydafrikanske forretning.

Hudbay Minerals ville være et godt mål

Copy link to section
Hudbay Minerals stock

Hudbay Minerals aktiediagram

Anglo Americans opkøb vil sandsynligvis føre til flere buyouts i branchen, da virksomheder søger at vinde markedsandele i kobberbranchen.

I dette tilfælde tror jeg, at Hudbay Minerals ville være et godt opkøbsmål. I modsætning til AAL er det et relativt lille selskab til en værdi af omkring 3 milliarder C$. Dets aktiviteter er i USA, Canada og Peru.

Desuden er dets aktiviteter i Canada, USA og Peru. Det er steder, der ses som mere venlige. I Canada er virksomhedens aktiviteter i British Columbia og Manitob og er den tredjestørste kobberproducent i landet.

Hudbay Minerals Constancia-projekt har en minelevetid på omkring 18 år, mens dens Snow Flake-guldmine har en minelevetid på 15 år. Copper Mountain har en produktionslevetid på 21 år.

Derfor, mens minelevetiden i Constancia forventes at falde i de kommende år, vil den blive opvejet af Copper Mountain, som vokser i et hurtigt tempo. Nedenstående diagram viser dens treårige produktionsvejledning.

HUDBAY MINERALS PRODUCTION

Hudbay Minerals produktionsvejledning

De seneste økonomiske resultater viste, at Hudbay Minerals klarede sig godt. Dens samlede omsætning steg fra $321 millioner i Q4’22 til over $602 millioner. Det bevægede sig også fra et tab på $17 millioner til over $33 millioner. Denne tendens kan fortsætte, da priserne på kobber, guld og sølv fortsætter med at stige.

Samlet set kan BHP’s planlagte opkøb af Anglo American have en positiv indvirkning på mindre virksomheder med kvalitetsminer.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse Minedrift