FTSE 100-indeks: 4 grunde til, at Footsie hoppede til et rekordhøjt niveau

Af:
op Apr 26, 2024
Listen
  • FTSE 100-indekset er steget til det højeste nogensinde.
  • Der er efterspørgsel efter britiske aktier som Anglo American og Darktrace.
  • Analytikere forventer, at Bank of England vil begynde at sænke renten.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

FTSE 100 -indekset fortsatte sit stærke rally i denne uge, da det bevægede sig dybere ind i sit rekordhøje niveau. Blue-chip-indekset steg til et højdepunkt på £8.110 i fredags, da virksomhedernes indtjeningssæson kom i høj kurs.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Hvorfor Footsie svæver

Copy link to section

Der er tre hovedårsager til, at FTSE 100-indekset er i et stærkt tyreløb. For det første ser der ud til at være stor efterspørgsel efter britiske virksomheder, som menes at være alvorligt undervurderet sammenlignet med deres globale kolleger.

BHP, det største mineselskab i verden, meddelte, at det var interesseret i Anglo American i en handel til en værdi af over 31 milliarder pund. Mens Anglo American har afvist tilbuddet, mener analytikere, at det blot ønsker en højere pris.

Fredag sagde Thoma Bravo, et amerikansk private equity-selskab, at det ville købe Darktrace i en aftale på 5 milliarder pund. Tidligere på måneden indvilligede DS Smith i et køb på 5,8 milliarder pund fra International Paper, en amerikansk rival.

De fleste analytikere mener, at flere britiske virksomheder er modne til opkøb på grund af deres billigere værdiansættelser. FTSE 10O har et pris-til-indtjening-forhold på 18, lavere end S&P 500-gennemsnittet på 24.

For det andet er indekset steget på grund af den igangværende indtjeningssæson. Nogle af dets nøglebestanddele har offentliggjort stærke økonomiske resultater. Fredag steg NatWests aktiekurs, efter at tallene for omsætning og overskud kom stærkere ud end forventet.

Andre britiske banker som Barclays og Barclays offentliggjorde også stærke økonomiske resultater, hvilket har hjulpet dem med at fastholde deres bullrun. HSBC og Standard Chartered offentliggør deres resultater i næste uge.

For det tredje er FTSE 100-indekset steget på grund af den generelle opfattelse, at Bank of England (BoE) snart vil begynde at sænke renten. Den generelle opfattelse er, at landets inflationstal snart vil falde til BoEs mål på 2,0 %, hvilket vil føre til nedskæringer.

Det forklarer, hvorfor det britiske pund er fortsat med at falde. Det er styrtet til 1,2500 over for den amerikanske dollar, ned fra det højeste niveau fra år til dato på 1,2892. FTSE 100-indekset klarer sig godt, når BoE har omfavnet en dueagtig tone.

Yderligere er FTSE 100-indekset steget kraftigt på grund af det stigende industrielle metal priser som kobber , jernmalm og sølv. Denne præstation er vigtig, fordi indekset består af de største mineselskaber som Rio Tinto, Anglo American, Antofagasta og Glencore.

FTSE 100-indeksprognose

Copy link to section
FTSE 100

FTSE-diagram af TradingView

Det daglige diagram viser, at FTSE-indekset har været i et stærkt bullrun i de seneste par måneder. Det har nu krydset det afgørende modstandspunkt på £8.047, dets højeste punkt i februar 2023.

Aktien er steget over 50-dages og 200-dages eksponentielle glidende gennemsnit (EMA), mens Relative Strength Index (RSI) og MACD har peget opad. Der er tegn på, at stokken har dannet et kop- og hankmønster.

Derfor er udsigterne for indekset ekstremt bullish i øjeblikket, hvor det næste mål at se er på £4.500.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Storbritannien Aktier Europa Indekser Markedsanalyse Verden