Ocugen-aktien er et godt spekulativt køb, men der er 1 nøglerisiko

Af:
op May 7, 2024
Listen
  • Ocugens aktier steg med over 183 % i 2024.
  • Virksomheden arbejder på OCU400, et lægemiddel til behandling af en sjælden øjenlidelse.
  • Der er forhøjede udvandingsrisici, da kontanterne kun kan vare indtil 4. kvartal.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Ocugen (NASDAQ: OCGN) aktiekursen er steget siden sidste år, hjulpet af det stigende håb om, at OCU400 vil blive godkendt af Food and Drug Administration (FDA). Aktien steg med over 378% fra sit laveste punkt i september og med 183% i år.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

OCU400 kunne være en gamechanger

Copy link to section

Ocugen er et biotekselskab, der vandt popularitet under Covid-19-pandemien, da det arbejdede på OCU500, en Covid-vaccine. På det tidspunkt steg aktien til et højdepunkt på $17,46, hvilket gav den en markedsværdi på over $12 milliarder.

Nu er fokus blandt investorer vendt til OCU400, et nyt lægemiddel, der vil behandle en sjælden tilstand kendt som retinitis pigmentosa. Dette er en arvelig sygdom, der fører til sort pigmentering og gradvis degeneration af nethinden.

Det anslås, at sygdommen er rettet mod over 1,6 millioner mennesker globalt, og at dens markedsstørrelse er i milliarder af dollars. Der er over 110.000 patienter i USA. Analytikere mener, at dets markedsstørrelse vil springe til over 30 milliarder dollars i 2033.

Lægemidlet behandles nu almindeligvis af Luxturna, et lægemiddel fremstillet af Roche. En nylig erklæring fastslog, at stoffet er meget uoverkommeligt, da det koster $850.000. Det betyder, at Ocugens lægemiddel, hvis det lykkes, kan vinde markedsandele, især når det er prissat lavere end Luxturna.

Der er stor mulighed for, at OCU400 bliver godkendt, da den er flyttet til den tredje fase af testen. I april godkendte FDA sin ændring af Investigational New Drug (IND) for at starte fase tre undersøgelse af lægemidlet. I en erklæring dengang sagde virksomhedens grundlægger og administrerende direktør:

“Indtil nu har der kun været ét markedsført produkt til behandling af en af de 100 genmutationer forbundet med RP. Nu er der virkelig håb for alle RP-patienter, der ikke har haft en behandlingsmulighed.”

Ocugen håber, at lægemidlet vil blive godkendt i 2026. Som følge heraf vil dets kommende økonomiske resultater sandsynligvis ikke have for meget i omsætning. Nøgledata at se vil være dets tab og styrken af dens balance.

De seneste resultater afslørede, at Ocugen havde 39,5 millioner dollars i kontanter og tilsvarende, et fald fra 90,9 millioner dollars i samme periode i 2022. Dens likviditet er faldet i hvert kvartal. Dets samlede nettotab i de seneste fem kvartaler var på over 90 millioner dollars.

Derfor er der stor mulighed for, at Ocugen vil rejse kontanter senere i år. I en erklæring i april sagde selskabet, at dets kassebeholdninger vil vare indtil Q4’24, hvilket betyder, at en kontantforhøjelse vil ske før det. Ocugen har øget sine udestående aktier fra 1,57 millioner i 2020 til over 256 millioner i dag.

Ocugen aktiekursudsigt

Copy link to section
Ocugen stock

OCGN-diagram af TradingView

Når vi ser på det daglige diagram, ser vi, at OCGN aktiekursen dannede et dobbelt-top mønster på $2,07 og derefter faldet til et lavpunkt på $1,10 i april. Efterhånden som den faldt, bevægede den sig under det vigtigste støtteniveau til $1,33, halsudskæringen af dette mønster.

Det er nu vendt tilbage og bevæget sig over 50-dages og 100-dages eksponentielle bevægelige gennemsnit (EMA), hvilket er et positivt tegn. Relative Strength Index (RSI) har peget opad og peger på fornyet momentum.

Jeg formoder, at aktien vil stige til det vigtigste modstandspunkt på 2,07 $ før indtjeningen. Som nævnt ovenfor bør investorer dog være opmærksomme på den stigende udvandingsrisiko.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

USA Aktier Markedsanalyse Sundhed og lægemidler