BYND aktiekurs og den døende plantebaserede kødindustri

Af:
op May 9, 2024
Listen
  • Beyond Meats aktiekurs er styrtet hårdt efter at have offentliggjort svage resultater.
  • Virksomheden signalerede, at den plantebaserede industri er ved at aftage.
  • Den offentliggjorde også langsom omsætningsvækst og højere tab.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Beyond Meat (NASDAQ: BYND) aktiekursen har været i et stærkt bullrun, da den steg med 40% mellem 25. april og 6. maj. Det led derefter en hård vending onsdag, efter at selskabet offentliggjorde svage økonomiske resultater. Det faldt til et lavpunkt på $7,12, et fald på 13,4% fra det højeste punkt i denne måned.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Den plantebaserede kødindustri har det svært

Copy link to section

Beyond Meat er en af de største disruptorer i fødevareindustrien. Det er den største spiller i den plantebaserede industri, som nogle analytikere mener er fremtiden for fødevarer.

En undersøgelse fra Grand View Research viste, at industriens markedsstørrelse blev vurderet til 4,4 milliarder dollars, og at den ville have en CAGR på over 24 % i 2030. Denne tendens vil blive drevet af de unge mennesker, der er mere bekymrede over dyremishandling og klimaændringer.

Virkeligheden er dog, at industrien ikke klarer sig godt, da de fleste stadig foretrækker animalsk kød. Data fra USDA har konstant vist, at kødforbruget i USA er vokset omend i et langsommere tempo.

Samtidig viser nøglevirksomhedernes indtjening, at deres momentum er aftagende. Beyond Meats omsætning kom på 343 millioner dollars i 2023, et fald fra 418 millioner dollars et år tidligere. Dets årlige tab steg til $338 millioner i 2023 fra $366 millioner et år tidligere.

Det er ikke alene. Oatly, en Oprah Winfrey-støttet virksomhed, der fremstiller plantebaseret mælk, havde et nettotab på over $417 millioner i 2023, en stigning fra $392 millioner et år tidligere. Dens årlige vækst i omsætningen faldt til 8,4 %, et fald fra 106,5 % i 2020.

Det er på denne baggrund, at Beyond Meat onsdag offentliggjorde svage økonomiske resultater. Dens omsætning faldt fra $92,2 millioner i Q1’23 til over $75 millioner i Q1’24. Nettotabet kom også på 54 millioner dollars, højere end hvad analytikerne havde forventet.

Virksomheden tilskrev denne præstation til et fald i volumen og højere diskontering, der påvirkede dets prissætning. Beyond Meat bemærkede også, at dets internationale forretning kæmpede, da salget faldt med over 12 %. I en erklæring accepterede firmaet, at sektoren var ved at bremse og bemærkede, at dets salg ville blive påvirket af :

”Fortløbende, yderligere svækket efterspørgsel i den plantebaserede kødkategori, inflation og høje renter og bekymringer om sandsynligheden for en recession, bl.a.

Udfordringen for Beyond Meat er, at det er i en branche, der har det svært, hvilket forklarer behovet for øget rabat. Der er også stor mulighed for, at den bliver nødt til at rejse kontanter, efterhånden som dens reserver svinder ind.

Det endte kvartalet med 157 millioner dollars i kontanter og tilsvarende, et fald fra 190 millioner dollars i december sidste år. Hvis det tabsgivende fortsætter, som de fleste analytikere forventer, bliver selskabet nødt til at rejse kontanter enten senere i år eller begyndelsen af næste år.

Beyond Meat aktiekursanalyse

Copy link to section
BYND stock

BYND-diagram af TradingView

BYND-aktiekursen fik et stærkt comeback, da investorerne købte faldet. Denne rebound skete, efter at den dannede et dobbeltbundsmønster til $5,97. I de fleste tilfælde er dette et af de mest bullish mønstre på markedet. Det dannede endda et lille bullish flagmønster, som er et populært fortsættelsestegn.

Denne indtjening betyder, at virksomheden er i flere problemer, end hvad de fleste analytikere og investorer havde forventet. Som sådan er der en mulighed for, at aktien vil fortsætte med at falde, da sælgerne målretter nøglestøtten til $5,97, hvilket er omkring 16,2% under torsdagens åbning.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Mad og drikke Markedsanalyse