Pfizers næste træk: Kan det gå over $30?

Af:
op May 13, 2024
Listen
  • Pfizer forventer et opsving i omsætningen, omkostningsbesparelser på trods af markedsudfordringer.
  • Langsigtet support til $25 giver adgangsmulighed.
  • Kortsigtet modstand på $28,8 kritisk for bullish momentum.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Pfizer Inc. (NYSE:PFE) stod over for et udfordrende 2023 på aktiemarkedet, hvor dets aktier styrtdykkede fra over $50 til et lavpunkt på $25. Den seneste udvikling tyder dog på en potentiel vending for medicinalgiganten. Den 1. maj 2024 rapporterede Pfizer bedre end forventet resultater for årets første kvartal.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Deres ikke-GAAP indtjening per aktie på $0,82 overgik forventningerne med $0,31, mens en omsætning på $14,9 milliarder slog estimaterne med $980 millioner. På trods af et fald på 19,5 % år-til-år i omsætningen, forblev Pfizer optimistisk og bekræftede sin helårsindtægtsguidning på $58,5 til $61,5 milliarder og hævede sin justerede udvandede EPS-guidance til $2,15 til $2,35. Virksomheden forventer også at levere mindst $4 milliarder i nettoomkostningsbesparelser ved udgangen af 2024 fra dets tidligere annoncerede omkostningsomlægningsprogram.

Disse positive økonomiske resultater kommer midt i et udfordrende landskab, især med faldende indtægter fra Pfizers COVID-19-produkter, Comirnaty og Paxlovid. På trods af dette oplevede virksomhedens ikke-COVID-produkter operationel vækst med stærke præstationer fra Eliquis og andre nøgletilbud. Albert Bourla, administrerende direktør for Pfizer, understregede den robuste ydeevne af deres ikke-COVID-produktportefølje og fremhævede øget omsætning fra de seneste kommercielle lanceringer og erhvervede produkter.

Lad os nu, med Pfizers seneste økonomi sætter scenen, dykke ned i diagrammerne for at analysere, om virksomhedens aktie kan bryde over $30-mærket og opretholde dens genopblussen.

Det støtteniveau, der har bestået tidens tand

Copy link to section

Et kig på Pfizers langsigtede ugentlige diagram, og det bliver tydeligt, hvordan $25 har været en stensikker støtte for aktien i mere end 10 år nu, inklusive under COVID-krakket. Også denne gang fandt aktien støtte tæt på det niveau, da den faldt til sit laveste niveau i 52 uger på $25,20 den 26. april.

PFE-diagram af TradingView

Siden offentliggørelsen af sine Q1-tal er aktien steget mere end 10% tilbage fra dette niveau, hvilket må give et glimt af håb til Pfizers eksisterende aktionærer. Men bortset fra det, tilbyder det også en lavrisiko-adgang til investorer, der er bullish på aktien. De kan gå langt på nuværende niveauer i nærheden af $28 og holde et stop loss på $25.

Hvis aktien skyder op herfra har de meget at vinde, mens de kun risikerer 10-12% på denne investering.

Behøver at krydse kortsigtede modstandsniveauer for vedvarende optur

Copy link to section

På kortsigtede 4-timers diagrammer ser Pfizers aktie usædvanligt stærkt ud lige nu med alle trendindikatorer dybt i det grønne. Aktien møder dog modstand i umiddelbar nærhed. Siden starten af året er det ikke lykkedes to gange at komme over $28,8. Desuden falder 61,8% retracement af faldet fra $34 til $25,2 også til $28,56.

PFE-diagram af TradingView

For handlende, der er bullish på aktien, bør de ideelt set vente på, at den lukker over $28,8 for en dag for at tage lange positioner. Hvis det lykkes at gøre det, kan de holde et stop loss på $26,94 og køre det hele vejen op til $34.

Handlere, der er bearish på aktien, har en lavrisikoindgang her. De kan shorte aktien på nuværende niveauer på $28, mens de holder et stop-tab et par cents over $28,8. Hvis aktien begynder at falde, kan de bogføre overskud i nærheden af $25,5.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse