BT Group aktiekurs kæmper, da Blackrock shorter sin aktie

Af:
op May 14, 2024
Listen
  • BT Groups aktie er faldet med næsten 40 % fra det højeste niveau i 2021.
  • Blackrock og Canadas pensionsfond har shortet aktien.
  • Selskabet offentliggør sit økonomiske resultat torsdag.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

BT Group ( LON: BT.A ) aktiekursen er ikke gået nogen vegne i år, selvom FTSE 100-indekset er pumpet til sit rekordhøje niveau. Aktien blev tirsdag handlet til 108,95p, hvor den har ligget fast siden februar. Det er styrtdykket med næsten 40 % fra sit højeste sving i 2021, som jeg forudsagde .

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Blackrock er kort BT Group

Copy link to section

Blackrock, den største kapitalforvalter i verden, har lavet et drab, da BT Groups aktiekurs er styrtdykket. Det har vist sig som en af de største short-sælgere i aktien, da det satser på, at aktiens frasalg vil fortsætte.

Ifølge FT har investorer shortet aktier til en værdi af over 300 millioner pund, eller 3,3 % af alle udestående aktier. Dette gør det til det sjette mest kortede selskab i London efter Ocado, Kingfisher, Burberry, Sainsbury og Rightmove.

Ud over Blackrock er de andre fremtrædende virksomheder, der har shortet BT Group, Canada Pension Plan Investment Board, AKO Capital og Kintbury.

Denne tendens skete, efterhånden som virksomhedens rentabilitet og omsætningsvækst forværredes, og kapitalinvesteringerne steg. BT Group bruger nu 15 milliarder pund på at booste sit Openreach fibernetværk i Storbritannien.

De seneste resultater viste, at virksomhedens omsætning steg fra £15,34 milliarder i de første ni måneder af 2022 til over £15,75 milliarder. Dens justerede EBITDA flyttede fra 5,9 milliarder pund til 6,12 milliarder pund.

Virksomheden har andre problemer, især inden for forretningsløsninger. Dets justerede EBITDA faldt med 13 % til £1,2 milliarder, hvilket fortsætter en langvarig afmatning. Denne virksomhed, som opstod ved sammenlægningen af virksomhedens og globale enheder i 2022, har ikke levet op til forventningerne. Nogle analytikere mener, at BT Group bør udskille forretningen.

BT Group har også mødt betydelig konkurrence i Storbritannien, hvor virksomheder som Vodafone og Three er blevet intensiveret. De to sidstnævnte har annonceret planer om at slå deres aktiviteter sammen.

Den næste vigtige katalysator for BT-aktien bliver selskabets indtjening sat til torsdag. Analytikere forventer, at resultaterne viser, at dens samlede omsætning steg med kun 2,1 % år for år til 20,86 milliarder pund, mens dens justerede EBITDA vil være omkring 8,1 milliarder pund.

BT Group aktiekursprognose

Copy link to section
BT Group

BT-diagram af TradingView

Når vi ser på det daglige diagram, ser vi, at BT-aktien har bevæget sig sidelæns i de seneste par måneder. Det har fundet stærk støtte på 101,55p, hvor det ikke lykkedes at bevæge sig under i år og i 2022. Det er et tegn på, at handlende er bange for at shorte aktien under denne pris.

For nylig er den hoppet over det afgørende modstandspunkt på 107.30p, dets laveste sving i oktober sidste år. Det har også bevæget sig over 50-dages glidende gennemsnit. Derfor er aktiens udsigter neutrale forud for indtjeningen.

Et brud over den lille faldende trendlinje, der forbinder de højeste udsving siden marts 2024, vil pege på mere opad, da tyre målretter nøglemodstanden på 119,75p, det højeste punkt den 23. september.

Det alternative scenarie er, hvor den laver et bearish breakout, et træk, der vil blive bekræftet, hvis det styrter under støtten ved 101.55p.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aktier Markedsanalyse