Meget dårlige nyheder for Li Auto, XPeng, Lotus Technology og Nio aktier

Af:
op May 22, 2024
Listen
  • Li Auto offentliggjorde svage økonomiske resultater i mandags.
  • XPeng udgiver sit første kvartal tirsdag i denne uge.
  • Disse resultater betyder, at kinesiske elbilvirksomheder stadig kæmper.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Det er endnu en dårlig uge for kinesiske elbilsfirmaer som Li Auto (LI), XPeng (XPEV), Nio (NIO) og Lotus Technology (LOT), da tegn viser, at industrien forværres uden ende i sigte.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

I sidste uge var den største nyhed Joe Bidens beslutning om at opkræve told på kinesiske virksomheder i et forsøg på at beskytte den indenlandske industri. Selvfølgelig vil disse takster sandsynligvis ikke fungere, da de fleste virksomheder blot vil flytte deres produktionsanlæg til Mexico.

Europa-Kommissionen overvejer også yderligere tariffer for disse virksomheder, et skridt, der vil tiltrække gengældelse fra Beijing. Husk, at Kina er det største handelsmarked for nogle af de største europæiske virksomheder som Pernod Rickard, Remy Cointreau, LVMH og Hermes.

Kina er også et centralt marked for europæiske bilproducenter som BMW, Volkswagen og Stellantis. Vigtigst af alt, Kina har perfektioneret kunsten at fremstille, hvilket betyder, at nogle af dets bilmærker vil være billigere selv med disse tariffer.

Nio vs Xpeng vs Li Auto vs Lotus

Li Auto vs Nio vs XPeng vs Lotus Technology

De seneste dårlige nyheder for kinesiske elbilvirksomheder kom fra Li Auto, der ofte ses som den bedste spiller i branchen, som offentliggjorde svage økonomiske resultater. Data viste, at dets samlede leverancer faldt til 80.400 i Q1, et fald fra 131.805 i det foregående kvartal. Virksomheden leverede.

Li Autos bilsalg nåede op på 3,4 milliarder dollars i 1. kvartal, en stigning på 32 % i forhold til samme periode i 2023. Dens køretøjsmargener faldt til 19,3 %, da virksomhederne fortsatte med at skære deres priser ned for at håndtere den stigende konkurrence.

Li Auto fortsatte også sin tabsgivende streak. Dets driftstab kom på 81 millioner dollars, da dets tab fra driften faldt til minus 2,3 %. Som et resultat faldt Li Auto aktiekursen med over 12 % i New York, hvilket bringer den hidtidige ydelse til minus 42 %. Det faldt med over 17 % i Hong Kong.

Andre kinesiske elbilselskabers aktier er også faldet. XPengs aktie faldt med omkring 43% i år, mens Nio er faldet med 42%. Lotus Technology-aktierne er faldet fra det højeste niveau for år til dato på over $14 til omkring $8,54.

Den næste afgørende EV-nyhed udkommer på tirsdag, når XPeng offentliggør sine økonomiske resultater. Analytikere forventer, at dens omsætning vil komme på $850 millioner, et fald fra over $1,8 milliarder i Q4.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Produktion