Royal Caribbean og Carnival-aktier står over for denne 1 nøglerisiko

Af:
op May 27, 2024
Listen
  • Royal Caribbean og Carnival har offentliggjort stærke økonomiske resultater.
  • Efterspørgslen efter krydstogt forventes at stige kraftigt i de næste par år.
  • Den vigtigste risiko at forvente er øgede lagre i de næste par år.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Krydstogtaktier blomstrer godt hjulpet af stærk efterspørgsel og stigende omsætning i nøglelande. Royal Caribbean ( NYSE: RCL ) aktiekurs er steget med over 90%, mens Carnival ( LON: CCL ) er steget med over 40% i de seneste 12 måneder. Andre krydstogtselskaber som Viking og Norwegian Cruise Line er også steget i den periode.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Stærk efterspørgsel i krydstogtindustrien

Copy link to section

Royal Caribbean og Carnival aktier har klaret sig godt i de seneste 12 måneder. I år har Carnival dog slettet nogle af de fremgange, der blev opnået i 2023, og er nu faldet med over 12%, hvilket er dårligere end S&P 500 og Nasdaq 100-indeksene.

De fleste af disse virksomheder har rapporteret om stærk bookinger og omsætningsvækst. Carnivals samlede omsætning steg fra over 12,1 milliarder dollars i 2022 til over 21,59 milliarder dollars i 2023. Det indsnævrede også sit nettotab fra over 6 milliarder dollars til ca. 74 millioner dollars i 2023. Desuden indsnævrede det sin langfristede gæld fra over 31 milliarder dollars til ca. 28 dollars. milliard.

Royal Caribbean Cruises har også rapporteret stærke økonomiske resultater. Dets årlige resultater sprang fra over 8,84 milliarder dollars i 2022 til over 13,9 milliarder dollars i 2023. I modsætning til Carnival vendte virksomheden sit nettooverskud til over 1,7 milliarder dollars.

De seneste resultater viste, at dens kvartalsvise omsætning steg fra $2,88 milliarder i Q1’23 til over $3,7 milliarder i Q1’24. Dens overskud steg også til over 364 millioner dollars i løbet af kvartalet.

Carnival vs Royal Caribbean stocks

Carnival vs Royal Caribbean aktier

En vigtig risiko at huske

Copy link to section

Royal Caribbean og Carnival har klaret sig godt på grund af den stigende efterspørgsel, især blandt unge i USA. Nylige data viser, at der var over 31 millioner krydstogtkunder i 2023, en stor stigning fra 20,4 millioner et år tidligere.

Ifølge Cruise Lines International Association vil tallet springe til over 34,7 millioner i 2024 efterfulgt af henholdsvis 37,1 millioner, 38,8 millioner og 39,7 millioner i de næste tre år.

De fleste af disse virksomheder har rapporteret om stærke forward bookinger. Viking er 35 % fuldt booket for 2025, mens nogle af Carnivals og Royal Caribbean-skibe er fuldt bookede for året. Denne tendens skete, da nogle kunder mener, at krydstogter er billigere end ferie på land.

Som følge heraf har disse virksomheder lavet adskillige ordrer for at drage fordel af den voksende efterspørgsel. Viking har bestilt 10 skibe, mens Norwegian og Carnival har bestilt henholdsvis otte og 1 skib. Royal Caribbean har for nylig modtaget leveringen af det største krydstogtskib i verden; Havets ikon.

Risikoen er, at cruising-efterspørgslen sandsynligvis ikke vil vare i lang tid, og at den vil være bremset, når leverancerne sker. I en nylig note sagde en analytiker hos Truist:

“Der er bekymringen blandt folk [hvis vi er] i en efterspørgselsboble. . . og [hvis] der er en hævnrejseboble i krydstogtsrederier, som vi så med amerikanske feriesteder. Jeg tror, vi er i en periode med accelereret efterspørgsel, og det bliver svært at fastholde disse massive vækstrater, som vi har set.”

Heldigvis er Carnival og Royal Caribbean relativt undervurderet. Royal Caribbean har et fremadrettet PE-multipel på 13,75, mens Carnival har et multiplum på 16,4. Disse målinger er lavere end det fremadrettede PE-multipel på 2. De har også fremadrettede vækstmultipler på over 20 %, højere end S&P 500 fremadrettede vækstrate.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

USA Aktier Fritid og underholdning Markedsanalyse Transport og turisme