Ocugen aktiekursanalyse: gode fremskridt, men der dannes et risikabelt mønster

Af:
op May 29, 2024
Listen
  • Ocugen har gjort store fremskridt i de sidste par måneder.
  • Det fortsætter forsøg med sine mest lovende OCU400- og OCU410-behandlinger.
  • Dens aktie har dannet et triple-top diagrammønster på det daglige diagram.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Aktiekursen i Ocugen ( NASDAQ: OCGN ) klarer sig godt i år, da investorerne fokuserer på dets igangværende lægemiddelforsøg og dets milepæle. Den er steget med over 177 % i år og har overgået S&P 500, Nasdaq 100 og iShars Biotechnology ETF (IBB), som er faldet med 2,70 %. Ocugen-aktierne er steget med over 270% i de seneste 12 måneder, hvilket giver den en markedsværdi på over $440 millioner.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Gode fremskridt, men der er stadig risici

Copy link to section

Ocugen er en lille biotekvirksomhed, der arbejder på gen- og celleterapier til behandling af sjældne øjenlidelser.

Det blev også et populært navn blandt investeringssamfundet under Covid-19-pandemien, da det udviklede Covaxin-vaccinen. Imidlertid droppede den sin nødbrugstilladelse og valgte en fuld myndighedsgodkendelse.

Ocugen har drejet sin forretning fra Covid-vaccinerne til at skabe terapier til behandling af sjældne blindhedstilstande, der påvirker millioner af mennesker globalt.

Dets OCU400-lægemiddel, som modtog betegnelsen orphan drug, har til formål at behandle retinitis pigmentosa, en sygdom, der påvirker nethinden og kan føre til synstab. Den er nu flyttet til tredje fase af retssagen. Det afprøver også lægemidlet til behandling af Leber medfødt amaurose, som fører til blindhed hos børn.

OCU400-lægemidlet har gjort betydelige fremskridt i sit forsøg. Hvis det bliver godkendt, vil det konkurrere med LUXTURNA, et lægemiddel, der koster omkring 850.000 dollars i USA.

Ocugen udvikler også OCU410-lægemiddel, der fokuserer på tør aldersrelateret makuladegeneration (AMD), en tilstand, hvor nethindeceller dør og ikke fornyes. Dette lægemiddel er i ½ fase af forsøget.

Dens andre programmer er OCU410ST til behandling af stargardt og OCU200 til behandling af diabetisk makulaødem. OCU200 blev anbragt i et klinisk hold, hvilket forhindrede yderligere forsøg i et stykke tid.

Derfor, som jeg har skrevet før , er Ocugen en investering med høj risiko og høj belønning. Som med andre biotekvirksomheder vil modtagelsen af en godkendelse for sin OCU400-terapi føre til en kraftig stigning i dets lager og omvendt.

En potentiel risiko på kort sigt for virksomheden er, at den muligvis skal rejse penge for at øge sin balance. Ocugen registrerede et nettotab på over $11 millioner i første kvartal. Det har tabt over 70 millioner dollars i de sidste fem kvartaler.

Samtidig sluttede det kvartalet med omkring 26,4 millioner dollars i kontanter og tilsvarende, et fald fra 39,5 millioner dollars i december. Ledelsen har forpligtet sig til at øge sin balance ved at bruge ‘aktionærvenlige muligheder’.

Ocugen aktiekursanalyse

Copy link to section
Ocugen stock

OCGN-diagram af TradingView

Teknisk set ser det ikke godt ud for OCGN-aktien. Som vist ovenfor har aktien dannet et triple-top mønster ved $2,07 og en halsudskæring på $1,10. I de fleste tilfælde er dette et af de bedste bearish tegn på markedet.

Ocugens Average Directional Index (ADX) har også vippet nedad, hvilket signalerer, at det bullish momentum er ved at miste dampen. Derfor er aktiens udsigter bearish, og det næste punkt at se er halsudskæringen på $1,10, hvilket er omkring 30% under det nuværende niveau. Denne visning vil blive bekræftet, når aktien styrter under 50-dages og 100-dages glidende gennemsnitsniveauer.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

USA Aktier Markedsanalyse