AMD aktiekurs forudsigelse: Kan det stige til $200 igen?

Af:
op Jun 12, 2024
Listen
  • AMD afslører nye AI- og datacenterprodukter.
  • Analytikervurderinger blandet; nogle optimistiske, andre forsigtige.
  • Teknisk nøgleniveau: Har brug for breakout over 100-dages MA.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Aktier i Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) har oplevet betydelig volatilitet i de seneste måneder. Efter at være steget til over $220 per aktie i marts i år, er aktien faldet til under $150 og handles nu til $160. Halvledergiganten, der er kendt for sin innovative dygtighed og konkurrencefordel, står over for både muligheder og udfordringer, når den navigerer gennem et hastigt udviklende markedslandskab.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Seneste produktlanceringer

Copy link to section

For nylig afslørede virksomheden en række nye produkter og fremskridt på Computex 2024-messen. Disse inkluderer AMD Instinct MI325X-acceleratoren og den kommende MI350-serie, som lover betydelige generationsstigninger i AI-inferens ydeevne.

AMD viste også sin 5. generation af EPYC-serverprocessorer, der forventes at blive lanceret i anden halvdel af 2024, med det formål at forbedre effektiviteten og ydeevnen i datacentre.

Analytiker synspunkter og vurderinger

Copy link to section

Analytikernes meninger om AMD har været forskellige. Morgan Stanley nedjusterede for nylig AMD og flyttede sin rating til Equal Weight fra Overweight, med henvisning til begrænset potentiale for opjusteringer i AI-omsætningsprognoser og høj værdiansættelse i forhold til peers som Nvidia og Broadcom.

Omvendt fastholdt Raymond James en Outperform-rating, hvilket afspejler optimisme omkring AMDs strategiske initiativer og produktpipeline, især på AI- og datacentermarkederne. Analytiker hos Citi forbliver også bullish og forventer, at AMD vil erobre 10% af datacenter GPU-markedet, og de gentog for nylig deres Køb-vurdering med et prismål på $176.

Forretningsgrundlag og fremtidsudsigter

Copy link to section

AMDs forretningsgrundlag forbliver robuste, drevet af en mangfoldig produktportefølje og strategiske investeringer i kunstig intelligens og datacentre. Introduktionen af 5. generations EPYC-serverprocessorer og Ryzen AI 300-serien fremhæver AMDs forpligtelse til innovation og præstationslederskab.

Virksomheden drager også fordel af opkøbet af Xilinx, der forbedrer dets muligheder inden for adaptiv og indlejret computing, som forventes at drive fremtidig vækst på automobil- og industrimarkederne.

Konkurrencedygtigt landskab

Copy link to section

Konkurrencelandskabet for AMD er hårdt, med betydelig rivalisering fra Nvidia og Intel. Nvidia fortsætter med at dominere AI GPU-markedet med sine avancerede produkter og omfattende økosystem, mens Intel gør fremskridt med sine AI-acceleratorer og integrerede løsninger.

Derudover udgør AWS en formidabel udfordring med sine tilpassede AI-chips og omfattende AI-tjenester. Når vi analyserer AMD’s seneste præstationer og strategiske tiltag, er det klart, at virksomheden er godt positioneret til at udnytte den voksende efterspørgsel efter AI og datacenterløsninger. Vejen frem er dog også fyldt med udfordringer, herunder høje investorforventninger og intens konkurrence.

Lad os nu vende vores opmærksomhed mod diagrammerne og høre, hvad de har at sige om AMD’s aktiekursbane. Denne tekniske analyse vil give yderligere indsigt i, om AMD’s aktie kan stige til $200 igen, hvilket giver et omfattende overblik over dets potentielle markedsydelse.

Modstandsdygtighed over 100-dages MA

Copy link to section

Efter at have foretaget en hurtig stigning fra $100-niveauer til over $220 mellem november 2023 og marts i år, faldt aktien kraftigt og faldt til under $150. Det forsøgte at vende tilbage, men har mødt betydelig modstand, der har bevæget sig over dets 100-dages glidende gennemsnit.

AMD-diagram af TradingView
Hvis AMD’s aktie skal nå en march over $200 igen, skal den først give et afgørende breakout over dets 100-dages glidende gennemsnit. Så længe den forbliver under den, vil aktien forblive svag. Derfor skal investorer, der er positivt indstillet over for aktien, afstå fra at købe den, medmindre den lukker over dets 100-dages glidende gennemsnit i 2 på hinanden følgende dage.

Handlere, der er bearish på aktien, kan dog shorte den på det nuværende niveau, mens de holder et stoptab over det seneste sving på $175. Hvis det nedadgående momentum fortsætter, kan det bringe aktien tilbage til $134-niveauer, hvor bearish-handlere kan bogføre overskud.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Verden