2022 osakemarkkinoilla: miksi se ei ole ollut niin huono

Ohi:
päälle Dec 7, 2022
Listen
  • Osakemarkkinat saavuttamassa merkittävän negatiivisen tuoton ensimmäistä kertaa 14 vuoteen
  • Dollari kuitenkin ollut äärimmäisen vahva koko vuoden suojaten ulkomaisia sijoittajia Yhdysvaltain osakkeisiin
  • Pitkän aikavälin näkemys markkinoista voi olla hieman miellyttävämpi niille, jotka tuntevat paineen

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Markkinat ovat pudonneet nopeammin kuin Kanye Westin maine tänä vuonna, kun kiihtyvä inflaatio, nousevat korot ja Ukrainan sota ovat ravistelleet sijoittajia.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

S&P 500 on matkalla pahimpaan vuoteensa sitten surullisen vuoden 2008 romahduksen. Tätä kirjoittaessani se on heikentynyt 17,8 %, joten ellei ihmettä tapahdu, se sulkee vuoden 2022 ensimmäistä kertaa olennaisesti miinuksella 14 vuoteen (verrattain pieni määrä verrattuna vuoden 2018 4,8 prosenttiin).

Tämä ei ole hyvä. Ja vaikka jälkikäteen arvioivat analyytikot julistavat vuoden 2022 härkäjuoksun kaikkien aikojen ilmeisimmäksi lopuksi, he ovat luultavasti sanoneet tämän myös viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikana. Muistatko, kun markkinat tuomittiin eivätkä koskaan toipuneet, kun jotain nimeltä COVID-19 ilmestyi maaliskuussa 2020?

Kaksi vuotta pandemia-ajan aikana tapahtunutta rahan painattamista myöhemmin ja tässä sitä ollaan. S&P 500 nousee kaikkien aikojen huippuihin (4 796 dollariin) vuoden 2022 ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä, jokseenkin runollisesti.

Siitä lähtien se on liikkunut ainoastaan alemmas ja alemmas.

Ellet ole Yhdysvaltojen kansalainen. Siinä tapauksessa valuuttasijoittamisen hajautushyöty on ollut varsin mukava, koska Yhdysvaltain dollari on murskannut kaikki ennen sitä tänä vuonna.

Vaikka dollari on vetäytynyt viimeisen kuukauden aikana, se on ollut vahvassa nousussa koko vuoden.

Miksi niin? Kirjoitin syvällisen pohdinnan syistä kesällä, mutta lyhyesti sanottuna siihen on kaksi tärkeää syytä. Ensimmäinen on se, että Yhdysvallat nostaa korkoja nopeammin kuin muu maailma, mikä tarkoittaa, että pääomaa on virrannut Yhdysvaltoihin hyödyntämään tätä lisääntynyttä tuottoa.

Toinen on se, että näin tapahtuu aina epävarmuuden aikoina. Dollari on historiallisesti vahvistunut ikävien kausien aikana, kun sijoittajat myyvät riskiomaisuuttaan ja kerääntyvät vahvimpiin ja turvallisimpiin omaisuuseriin. Mitään ei pidetä yhtä turvallisena kuin käteistä, ja valuutoissa Yhdysvaltain dollari on maailmanlaajuinen varantovaluutta ja hallitseva.

Alla oleva kaavio (aiemmin mainitusta syväluotauksesta) osoittaa tämän todella hyvin.

Joten, jos otamme S&P 500:n tuoton paikallisessa valuutassa, se osoittaa, kuinka ulkomaiset sijoittajat ovat säästyneet markkinoiden kivulta.

Tätä on hieman hankala seurata, joten alla on yhteenveto edellä mainitusta asemasta tähän mennessä tänä vuonna. Liz Trussin pienen avun ansiosta (kirjoitin syväluotauksen tuosta kaaoksesta tänne) erityisesti brittisijoittajat näkevät tuottoja, jotka eivät todellakaan ole synonyymejä ilkeille karhumarkkinoille, sillä ne ovat 8,9 prosentin tappiolla. Huono, mutta ei niin huono.

On selvää, että paikallisen valuutan heikkeneminen vahingoittaa sijoittajia enemmän useista syistä. Matkat Floridan Disneylandiin eivät ole vain huomattavasti kalliimpia, vaan myös paikallinen talous kärsii monista ongelmista, mukaan lukien kalliimpi tuonti, ostovoiman lasku ja korkeampi inflaatio.

Siitä huolimatta se on mukava muistutus salkun tuottojen kontekstualisoinnin ja järkevän hajauttamisen tärkeydestä. On selvää, että kunkin sijoittajan henkilökohtaiset olosuhteet ovat erilaiset, ja siksi heidän valuuttakäsittelynsä vaihtelee. Joitakin voi vahingoittaa huomattavasti enemmän vahvistuva dollari, toisia se voi pelastaa.

Mutta on erittäin huomionarvoista, että suurimmalle osalle ulkomaisista sijoittajista, jotka saivat maksun paikallisessa valuutassa ennen kuin laittoivat sen S&P 500 -indeksiin, 2022 ei ole ollut niin huono. Kun otetaan huomioon aikaisempien vuosien säälimätön nousukausi (S&P 500 nousi yli 7 kertaa vuoden 2008 alimmasta huipustaan tämän vuoden huipulle) – varsinkin koronan aikaan – pitkän aikavälin sijoittajat voivat varmasti hyvin.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals.

Learn more
AUD CAD CHF GBP USD Eurooppa Forex Maailman Makrotalous Osakkeet Pörssi