Faraday Future-aksjekursen kommer tilbake til jorden og kan bli stygg

Av:
May 29, 2024
Listen
  • Faraday Future publiserte nok en svak finansiell rapport og trakk tilbake veiledningen.
  • Det ga et nettotap på rundt 431 millioner dollar, en forbedring fra tidligere 602 millioner dollar.
  • Selskapets største utfordring er at det har begrenset med kontanter i balansen.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen på Faraday Future (NASDAQ: FFIE) har kollapset, og har slettet de fleste av oppgangene den gjorde tidligere denne måneden. Etter å ha steget til $3,90 den 17. mai, endte aksjen tirsdag på $1,17, et fall på 70 %. Den falt deretter med over 30 % i førmarkedsøkten etter at selskapet publiserte nok et sett med svake økonomiske resultater.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Faraday Future har gjort store fremskritt de siste månedene. Den begynte å produsere sitt FF 91 Futurist-kjøretøy i mars og avsluttet produksjonen i april. Den lanserte også AU TechLuxury FF912-kjøretøyet som vil begynne å selge for $309k i USA og Kina.

Faraday Future

Faraday Future aksjediagram

Imidlertid er selskapet fortsatt i trøbbel etter å ha brukt over 3 milliarder dollar i løpet av livet og står i fare for å gå konkurs. De økonomiske resultatene publisert på tirsdag viste at det totale salget i regnskapsåret 2023 var på bare 784 000 dollar. Nettotapet ble redusert fra 602 millioner dollar i 2022 til 431 millioner dollar. I en uttalelse sa administrerende direktør Matthias Aydt:

“Når jeg ser fremover, er jeg spent på fremtiden, ettersom vi forblir standhaftige i vår jakt på vekst gjennom effektivitet og de nye markedene vi gikk inn i i 2023. Vi er fortsatt dedikerte til å heve både vår produktstyrke og aksjonærverdi.”

Det er fortsatt uklart hvordan Faraday Future vil fortsette driften som en fortsatt drift på grunn av sin svake balanse. Det endte året med bare 1,8 millioner dollar i kontanter og 2,1 millioner dollar i begrensede kontanter, noe som betyr at det må skaffe ytterligere kapital så snart som mulig.

En måte å skaffe disse kontantene på ville være å selge varebeholdningene for 34 millioner dollar og eventuelt bruke innskuddene til en verdi av 31,8 millioner dollar. Likevel, selv ved å gjøre det, mistenker jeg at selskapet vil trenge mer penger fordi det taper titalls millioner hvert kvartal.

Det er også uklart om det er etterspørsel etter $309k elektriske kjøretøy i USA og Kina. Med det beløpet kan man enkelt kjøpe noen av de beste luksusbilene fra selskaper som Ferrari og Porsche.

Dessuten er kjøretøyet dyrere enn andre luksuriøse elbiler. For eksempel har BYD avduket en ny luksusbil kjent som Yangwang U9 som starter på $233.450. Målet er å være et alternativ til Ferrari og Lamborghini. Lotus Technology selger Electre som starter på $123k. Faraday Futures aksjer falt også etter at selskapet trakk tilbake produksjonsmålet for året. Denne nedgangen er i tråd med det jeg har advart om denne måneden, som du kan lese her og her .

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Markedsanalyse Produksjon